Ako robiť snímky obrazovky na Apple TV

Obsah:

Ako robiť snímky obrazovky na Apple TV
Ako robiť snímky obrazovky na Apple TV
Anonim

Keď chcete povedať priateľom o skvelých hrách, diskutovať o zábavných aplikáciách alebo získať podporu pri riešení problémov, možno budete chcieť zdieľať, čo sa deje, pomocou snímky obrazovky vašej Apple TV. Pred tvOS 11 a macOS High Sierra bol proces snímania obrazovky komplikovaný a vyžadoval si vývojársky nástroj Xcode. S vydaním tvOS a High Sierra sa proces snímania obrazovky Apple TV pomocou Macu stal jednoduchším.

Informácie v tomto článku sa vzťahujú na 4. generáciu Apple TV a Apple TV 4K s operačným systémom tvOS 11 alebo novšom a Mac s macOS Catalina (10.15) cez macOS High Sierra (10.13). Zahrnuté je riešenie pre staršie Apple TV.

Urobte snímky obrazovky Apple TV

Ak má váš Mac macOS High Sierra alebo novší a váš Apple TV podporuje tvOS 11 alebo vyšší, môžete si na svojom Apple TV vytvoriť snímku obrazovky pomocou Macu. Mac aj Apple TV musia byť v rovnakej sieti Wi-Fi. Ak sú rovnaké, môžete urobiť snímku obrazovky.

Ak chcete skontrolovať sieť na Apple TV, prejdite na Nastavenia > Network. Potom na porovnanie siete so sieťou, ktorú používa váš Mac, prejdite na Macu na Predvoľby systému > Network > Wi -Fi.

Tu je návod, ako urobiť snímku obrazovky:

  1. Spustite aplikáciu QuickTime Player na Macu. Nachádza sa v priečinku Applications.

  2. V hornej časti obrazovky prehrávača QuickTime prejdite na File a vyberte New Movie Recording, čím sa otvorí okno na Macu zobrazenie živého videa z kamery Macu.

    Image
    Image
  3. Umiestnite kurzor myši na okno, kým neuvidíte červené tlačidlo nahrávania. Kliknite na malú šípku napravo od červeného tlačidla a potom v časti Fotoaparát vo vyskakovacom menu vyberte Apple TV.

    Image
    Image
  4. Zadajte kód, ktorý sa zobrazí na Apple TV do príslušného poľa na Macu, aby ste vytvorili pripojenie. Na obrazovke Macu sa zobrazí obrazovka Apple TV.
  5. Ak chcete urobiť snímku obrazovky Apple TV na svojom Macu, stlačte Shift+ Command+ 4.

    Image
    Image

Náhradné riešenie Xcode pre staršie operačné systémy

Snímky obrazovky Apple TV môžete robiť pomocou Macu v starších verziách operačných systémov, ale vyžaduje to viac práce.

  1. Pripojte Apple TV k Macu pomocou USB-C kábla. Pripojte Apple TV k zdroju napájania a potom ho pripojte k televízoru pomocou kábla HDMI.
  2. Stiahnuť Xcode z obchodu Mac App Store. Xcode je vývojový softvér spoločnosti Apple, ktorý vývojári používajú na vytváranie aplikácií pre iOS, tvOS, watchOS a macOS. Xcode budete používať iba na zachytávanie snímok obrazovky na Apple TV.
  3. Spustiť Xcode so zapnutou Apple TV a pripojenou k počítaču Mac. Kliknite na Window > Devices na paneli ponuky v Xcode. Vyberte Apple TV a kliknite na Vytvoriť snímku obrazovky.

Snímky obrazovky sa ukladajú všade tam, kde váš Mac pravidelne ukladá akýkoľvek iný druh snímky obrazovky, zvyčajne na ploche.

Odporúča: