Vytvorenie hlavného dokumentu v programe Word pomocou viacerých dokumentov

Obsah:

Vytvorenie hlavného dokumentu v programe Word pomocou viacerých dokumentov
Vytvorenie hlavného dokumentu v programe Word pomocou viacerých dokumentov
Anonim

Keď musíte skombinovať niekoľko dokumentov, ale nechcete sa trápiť ich ručným spájaním a konsolidáciou formátovania, prečo nevytvoriť jeden hlavný dokument? Funkcia hlavného dokumentu spracováva čísla strán, index a obsah.

Tento postup platí pre Word 2019, 2016 a Word pre Microsoft 365.

Zrátané podčiarknutie

Hlavný súbor zobrazuje odkazy na jednotlivé súbory programu Word. Obsah týchto poddokumentov nie je v hlavnom dokumente, sú tam iba odkazy na ne. To znamená, že úprava vnorených dokumentov je jednoduchá, pretože to môžete robiť individuálne bez narušenia ostatných dokumentov. Navyše úpravy vykonané v samostatných dokumentoch sa automaticky aktualizujú v hlavnom dokumente. Aj keď na dokumente pracuje viac osôb, prostredníctvom hlavného dokumentu môžete poslať rôzne jeho časti rôznym ľuďom.

Ako vytvoriť hlavný dokument

Ak chcete vytvoriť nový hlavný dokument, postupujte podľa tohto postupu:

  1. Vytvorte nový dokument a potom ho uložte – aj keď je stále prázdny.
  2. Otvorte zobrazenie Outline výberom ponuky View a potom v skupine Zobrazenia výberom položky Outline.
  3. V skupine Hlavný dokument vyberte možnosť Zobraziť dokument. Táto možnosť pridá do tejto skupiny niekoľko ďalších tlačidiel.

  4. Vyberte Vložiť a potom vyberte vedľajší dokument. Riešte jednotlivé varovania, keď sa objavia. Napríklad identické názvy štýlov medzi hlavným dokumentom a vedľajším dokumentom vyžadujú možnosť premenovať štýly vo vedľajšom dokumente.

    Image
    Image
  5. Pridajte ďalšie vedľajšie dokumenty. Na poradí záleží; hlavný dokument zobrazuje vedľajšie dokumenty v poradí, v akom ich pridávate.

Tipy pre hlavné dokumenty

Použite hlavný dokument na poskytnutie určitého druhu štrukturálneho rámca pre konečný produkt – napríklad spoločné hlavičky a obsah. Vnorené dokumenty si vo všeobecnosti zachovajú svoje pôvodné formátovanie, pokiaľ ho neprepíšete v hlavnom dokumente.

Najlepším prípadom použitia pre hlavné dokumenty je pravdepodobne vydávanie kníh. Namiesto jedného veľkého 1 000-stranového súboru s vašou obrovskou vesmírnou operou napíšte každú kapitolu alebo časť do samostatného súboru a zhutnite ich do jedného súboru pomocou hlavného dokumentu.

Odporúča: