Ako používať Nintendo Switch Joy-Cons na PC

Obsah:

Ako používať Nintendo Switch Joy-Cons na PC
Ako používať Nintendo Switch Joy-Cons na PC
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Spárujte Joy-Cons s počítačom cez Bluetooth.
  • Ak je to možné, zopakujte tento proces pre druhý Joy-Con.
  • Nainštalujte si aplikáciu tretej strany, napríklad BetterJoy, ktorá vášmu počítaču umožní porozumieť vstupom ovládača.

Tento článok popisuje, ako pripojiť ovládače Switch k počítaču so systémom Windows, ak chcete použiť toto nastavenie s emulátorom alebo nezávislou hrou podľa vášho výberu. Joy-Cons môžete spárovať s akoukoľvek verziou Windowsu, ale ovládače fungujú najlepšie s Windowsom 10.

Ako používať Joy-Cons na počítači so systémom Windows

V prvom rade musí mať váš počítač pripojenie Bluetooth. Joy-Cons používajú na pripojenie Bluetooth, takže ak váš počítač túto funkciu nemá, nebudú sa mať ako pripojiť. Ak tomu tak nie je a naozaj chcete použiť svoj Switch Joy-Cons na svojom počítači, musíte najprv pridať adaptér Bluetooth.

Ak máte Bluetooth, máte dve možnosti:

  • Používajte každý Joy-Con samostatne: Každý Joy-Con budete používať v bočnej konfigurácii ako samostatný bezdrôtový ovládač. Je to dobré pre akčné hry pre dvoch hráčov a hry v retro štýle.
  • Používajte Joy-Cons ako jeden ovládač: Umožňuje vám to používať Joy-Cons spolu ako jeden ovládač a je to najlepšie pre moderné hry, ktoré vyžadujú dve analógové páčky.

Ukážeme vám, ako pripojiť vaše Joy-Cons k počítaču cez Bluetooth a potom, ako ich prinútiť pracovať s BetterJoy. BetterJoy je bezplatný softvér, ktorý si môžete stiahnuť z GitHub a ktorý vám umožňuje používať vaše Joy-Cons buď samostatne, alebo ako jeden ovládač.

Image
Image

Ako pripojiť Joy-Cons k počítaču so systémom Windows

Skôr ako začnete používať Joy-Cons na svojom počítači, musíte ich najprv pripojiť. Ide o jednoduchý proces, ktorý zahŕňa spárovanie každého Joy-Conu s počítačom cez Bluetooth. Po dokončení budete pripravení používať BetterJoy alebo akúkoľvek alternatívu, nastavte svoje Joy-Cons tak, aby fungovali s počítačovými hrami a emulátormi.

  1. Kliknite na Štart a prejdite na Nastavenia > Zariadenia > Bluetooth a ak je prepínač vypnutý (ako na obrázku), kliknutím na prepínač Bluetooth ho zapnite.

    Image
    Image
  2. Kliknite na Pridať Bluetooth alebo iné zariadenie.

    Image
    Image
  3. Podržte stlačené tlačidlo synchronizácie na vašom Joy-Con, kým nezačnú blikať svetlá.

    Image
    Image

    Tlačidlo synchronizácie nájdete na lište konektora medzi tlačidlami SL a SR.

  4. Kliknite na Bluetooth.

    Image
    Image
  5. Kliknite na Joy-Con (L) alebo Joy-Con (R), keď sa zobrazí v ponuke zariadení Bluetooth.

    Image
    Image
  6. Počkajte, kým sa Joy-Con pripojí, a potom tento proces zopakujte, ak chcete spárovať aj druhý.

    Image
    Image

Ako používať svoje Joy-Cons ako ovládače na PC

Po úspešnom spárovaní vašich Joy-Conov s počítačom budete musieť počítaču poskytnúť nejakú metódu na pochopenie vstupov z každého ovládača. Existuje mnoho riešení tohto problému, ale my vám ukážeme, ako zabezpečiť, aby veci fungovali s BetterJoy. Táto metóda vám umožňuje jednoducho prepínať medzi používaním Joy-Cons ako samostatných ovládačov alebo spolu ako jedného ovládača.

Táto metóda funguje pre Windows 7, 8, 8.1 a 10, ale ak nemáte Windows 10, môžu sa vyskytnúť problémy. Ak ovládače zlyhajú, skúste aktualizovať svoje oficiálne ovládače ovládača Xbox 360.

  1. Stiahnite si BetterJoy z tohto úložiska GitHub.

    Image
    Image

    Stiahnite si najnovšiu verziu. Použite verziu x64, ak je váš operačný systém 64-bitový, alebo verziu x86, ak je váš operačný systém 32-bitový. Ak si nie ste istý, pozrite sa, ako zistiť, či máte 64-bitový Windows.

  2. Rozbaľte súbory do priečinka podľa vlastného výberu, otvorte podpriečinok ovládačov a spustite ViGEmBUS_Setup ako správca. Tým sa spustí sprievodca inštaláciou, ktorý nainštaluje potrebné ovládače.

    Image
    Image
  3. Po dokončení inštalácie ovládačov sa vráťte do hlavného priečinka BetterJoy a spustite BetterJoyForCemu ako správca.

    Image
    Image
  4. BetterJoy rozpozná vaše spárované Joy-Cons. Ak chcete použiť Joy-Con ako samostatné ovládače, kliknite na jednu z ikon Joy-Con. Ak tak urobíte, ikony sa otočia, aby sa Joy-Cons zobrazili v horizontálnej orientácii. Ak ich chcete prepnúť späť na používanie ako jedného ovládača, znova kliknite na niektorú ikonu.

    Image
    Image

O ovládačoch Joy-Con

Joy-Con sú vlastne dva ovládače používané v zhode. Tieto maličké ovládače sa pripájajú k Switch cez Bluetooth, čo znamená, že ovládače Switch môžete pripojiť aj k počítaču (Windows) a použiť ich s emulátorom alebo nezávislou hrou podľa vlastného výberu. Keď skončíte, ovládače Switch môžete kedykoľvek pripojiť späť k svojmu Switch.

Odporúča: