Ako písať akcenty na klávesnici iPhone

Obsah:

Ako písať akcenty na klávesnici iPhone
Ako písať akcenty na klávesnici iPhone
Anonim

Vstavaná klávesnica v iPhone vkladá diakritické znamienka a iné diakritické symboly do každej aplikácie pre iPhone, ktorá ju používa. Je to užitočné pri písaní vo francúzštine, španielčine alebo iných jazykoch, ktoré nie sú v angličtine. Každý iPhone má vstavanú sadu akcentov a alternatívnych znakov. Tieto akcenty a znaky sa dajú ľahko nájsť. Tu je to, čo robiť.

Pokyny v tomto článku platia pre zariadenia so systémom iOS 9 alebo novším.

Ako zobraziť akcenty a symboly na klávesnici iPhone

Image
Image

Ak chcete zobraziť dostupné diakritické znamienka a diakritické symboly, klepnite a podržte písmeno alebo interpunkčné znamienko, ktoré chcete zvýrazniť. Zobrazí sa rad verzií písmen s diakritikou. Ak sa nič nezobrazí, dané písmeno alebo interpunkčné znamienko nemá diakritiku.

Ak chcete vložiť diakritické znamienko, potiahnite prstom po obrazovke na požadované písmeno a potom odstráňte prst z obrazovky.

Na iPhone s 3D dotykovou obrazovkou, ako je napríklad iPhone X alebo iPhone série 8, 7 alebo 6S, je pridávanie akcentov zložitejšie. Na týchto modeloch sa silným stlačením klávesnice aktivuje kurzor, ktorým sa môžete pohybovať po obrazovke. Netlačte príliš silno, keď ťuknete a držíte písmeno. Ak to urobíte, telefón si bude myslieť, že sa pokúšate použiť 3D Touch, a nebude zobrazovať akcenty. Na týchto modeloch je najlepšie ľahké ťuknutie a podržanie.

Písmená s diakritikou na klávesnici iPhone

Tu sú uvedené písmená s možnosťami diakritických znamienok na klávesnici iPhonu a dostupné diakritické znamienka pre každé písmeno:

Letter Akútne Grave Circumflex Tilde Umlaut Iné
a á à â ã ä å, æ, ā
e é è ê ë ē, ė, ę
i í ì î ï į, ī
o ó ò ô õ ö ø, ō, œ
u ú ù û ü ū
y ÿ
c ć ç, č
l ł
ń ñ
s ś ß, š
z ź ž, ż

Interpunkčné znamienka s alternatívnymi znakmi

Písmená nie sú jediné klávesy na klávesnici iPhone, ktoré majú alternatívne verzie. Môžete tiež nájsť symboly a interpunkčné znamienka. Pristupujte k nim rovnakým spôsobom ako akcenty: klepnutím a podržaním zobrazíte alternatívne symboly.

Kľúč Postavy
- – - ·
$ ¢ € £₱ ₩
& §
" « » „ “”
.
? ¿
! ¡
' ‘' `
%
/

Aplikácie klávesnice pre iPhone pre akcenty a špeciálne znaky

Akcenty a špeciálne znaky, ktoré sú zabudované do klávesnice iPhone, sú dobré na mnoho použití, ale nepokrývajú všetky možnosti. Ak potrebujete pokročilé matematické symboly, šípky, zlomky alebo iné špecializované znaky, existujú klávesnice tretích strán, ktoré tieto znaky ponúkajú.

Ak ste si ešte nikdy nenainštalovali klávesnicu, prečítajte si, ako nainštalovať klávesnice tretích strán na váš iPhone.

Tu je niekoľko aplikácií, ktoré ponúkajú ďalšie štýly klávesnice a možnosti znakov:

  • Symbols ponúka viac ako 3 000 symbolov pre hudbu, zlomky, matematiku, technickú dokumentáciu, emotikony a ďalšie.
  • Symbol Keyboard nie je klávesnica tretej strany. Je to samostatná aplikácia, ktorá obsahuje viac ako 60 000 špeciálnych znakov. Skopírujte a prilepte symbol z aplikácie na použitie v iných aplikáciách. Je to zadarmo, s dostupnými nákupmi v aplikácii.
  • Klávesnica Uni poskytuje 2 950 symbolov mien, matematické operátory, značky začiarknutia, šípky a ďalšie.

Klávesnice pre iOS tretích strán môžu mať vkladanie diakritických znamienok a špeciálnych znakov iným spôsobom ako štandardná klávesnica. Ak chcete prepnúť na základné nastavenie systému iOS, klepnite na ikonu zemegule v ľavom dolnom rohu klávesnice a prejdite na ďalšiu klávesnicu, kým nedosiahnete predvolenú hodnotu. Možno budete musieť klepnúť a podržať, aby ste otvorili ponuku s ďalšími možnosťami.

Odporúča: