Chyba iOS 14.7 vám nedovolí odomknúť Apple Watch automaticky

Chyba iOS 14.7 vám nedovolí odomknúť Apple Watch automaticky
Chyba iOS 14.7 vám nedovolí odomknúť Apple Watch automaticky
Anonim

V najnovšej aktualizácii systému iOS 14.7 sa už pre niektorých majiteľov Apple Watch vyskytuje nepríjemná chyba.

Podľa stránky podpory spoločnosti Apple o tomto probléme sa chyba týka starších telefónov iPhone s Touch ID a bráni používateľom používať iPhone na odomykanie hodiniek Apple Watch. Namiesto toho budete musieť hodinky odomknúť ručne zadaním prístupového kódu.

Image
Image

„Ak sa stretnete s týmto problémom, stačí zadať prístupový kód priamo na hodinkách Apple Watch, aby ste ich odomkli. Vyžaduje sa to iba raz, ak máte hodinky Apple Watch na zápästí. Ak ste zabudli svoj prístupový kód, musíte svoje Apple Watch resetovať,“uviedol Apple vo svojom dokumente podpory.

Súčasnejšie modely iPhonu – ako napríklad iPhone 12 – prešli na Touch ID pre Face ID, no staršie telefóny túto funkciu stále majú. Medzi telefóny iPhone s Touch ID patria všetky modely iPhone 5, modely iPhone 6, zariadenia iPhone 7, iPhone 8 a 8 Plus a iPhone SE.

Apple uviedol, že problém bude vyriešený v pripravovanej aktualizácii softvéru. Dovtedy sa budete musieť zaoberať odomykaním hodiniek manuálne namiesto telefónu – nie je to veľký problém, ale pre niektorých používateľov, ktorí sú na túto funkciu zvyknutí, je to nepohodlné.

Apple povedal, že problém bude vyriešený v pripravovanej aktualizácii softvéru…

iOS 14.7 bol vydaný v pondelok a obsahuje len niekoľko nových aktualizácií. Patrí medzi ne možnosť zlúčiť dve Apple Card do jedného účtu so zdieľaným kreditným limitom, aktualizovaný spôsob správy časovačov HomePodu v aplikácii Home a nová možnosť filtrovania v Podcastoch, ktorá vám umožní prispôsobiť si, ktoré podcasty sa vám budú zobrazovať.

Najnovšia aktualizácia operačného systému obsahuje aj podporu pre novú batériu MagSafe, ak máte iPhone 12, ktorý nabíja váš telefón priložením k zadnej časti.

Odporúča: