Ako vypnúť automatické aktualizácie v systéme Android

Obsah:

Ako vypnúť automatické aktualizácie v systéme Android
Ako vypnúť automatické aktualizácie v systéme Android
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Klepnite na Nastavenia > Aktualizácia softvéru > ozubené koliesko > Stiahnite si a nainštalujte a zakážte automatické aktualizácie OS.
  • Klepnite na Obchod Google Play > Profilový obrázok > Nastavenia > Predvoľby siete > Automatická aktualizácia aplikácií na zakázanie automatických aktualizácií aplikácií.
  • Aplikácie a softvér je rozumné pravidelne aktualizovať, aby bol váš telefón čo najbezpečnejší.

V tomto článku sa dozviete, ako vypnúť automatické aktualizácie na smartfóne s Androidom a ako ich znova zapnúť.

Ako zastavím automatické aktualizácie?

Aj keď je dôležité udržiavať svoj telefón s Androidom aktuálny, aby ste mohli využívať najnovšie aktualizácie zabezpečenia, môže byť výhodné zakázať automatické aktualizácie, aby ste mali všetko pod kontrolou. Tu je návod, ako zastaviť automatické aktualizácie v systéme Android.

  1. V telefóne s Androidom klepnite na Nastavenia.
  2. Klepnite na Aktualizácia softvéru.
  3. Ťuknite na ozubené koliesko.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Automaticky stiahnuť a nainštalovať.
  5. Klepnite na Nepovoliť.
  6. Automatické aktualizácie operačného systému sú teraz zakázané, takže ich v budúcnosti budete musieť nainštalovať manuálne.

    Image
    Image

Ako zapnem automatické aktualizácie v systéme Android?

Ak chcete znova zapnúť automatické aktualizácie, postup je takmer rovnaký. Tu je to, čo robiť.

  1. V telefóne s Androidom klepnite na Nastavenia.
  2. Klepnite na Aktualizácia softvéru.
  3. Ťuknite na ozubené koliesko.
  4. Klepnite na Automaticky stiahnuť a nainštalovať.
  5. Klepnutím na Wi-Fi povolíte automatické aktualizácie iba cez Wi-Fi alebo klepnutím na Wi-Fi a mobilné/mobilné siete povolíte aktualizácie keď máte akúkoľvek formu dátového pripojenia.

Zrátané podčiarknutie

Ak chcete zakázať automatickú aktualizáciu smartfónu Samsung, postupujte podľa rovnakých krokov, ako je uvedené vyššie, aby ste zakázali alebo povolili automatické aktualizácie.

Ako vypnúť automatické aktualizácie aplikácií na telefóne s Androidom

Ak uprednostňujete deaktiváciu automatických aktualizácií aplikácií v telefóne s Androidom, postup je trochu iný ako deaktivácia aktualizácií operačného systému. Tu je to, čo robiť.

  1. Klepnite na Obchod Google Play.
  2. Klepnite na svoj profilový obrázok.
  3. Klepnite na Nastavenia.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Predvoľby siete.
  5. Klepnite na Automaticky aktualizovať aplikácie.
  6. Klepnite na Neaktualizovať aplikácie automaticky.

    Image
    Image
  7. Ak chcete vypnúť automatické aktualizácie, klepnite na Hotovo.

Ako vypnúť aktualizácie jednotlivých aplikácií v systéme Android

Ak chcete zakázať automatické aktualizácie pre určité aplikácie, ale nie pre všetky, môžete tak urobiť inou cestou. To môže byť užitočné, ak niektoré aplikácie používate zriedkavo a nepotrebujete, aby boli neustále aktuálne. Tu je návod, ako to urobiť.

  1. Klepnite na Obchod Google Play.
  2. Klepnite na svoj profilový obrázok.
  3. Klepnite na Spravovať aplikácie a zariadenie.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Spravovať.
  5. Klepnite na aplikáciu, v ktorej chcete zmeniť nastavenia automatických aktualizácií.

    Image
    Image
  6. Klepnite na tri bodky v pravom hornom rohu.
  7. Ak chcete zakázať automatické aktualizácie, zrušte začiarknutie Povoliť automatickú aktualizáciu.

    Image
    Image

Prečo by som mal udržiavať svoj telefón aktuálny?

Aj keď je možné zakázať automatické aktualizácie pre váš telefón a aplikácie, vo všeobecnosti sa to neodporúča. Tu je pohľad na výhody a nevýhody používania automatických aktualizácií.

  • Váš telefón je bezpečnejší. Vďaka pravidelným aktualizáciám váš telefón využíva najnovšie aktualizácie zabezpečenia a ochrany osobných údajov bez toho, aby ste museli vykonať akúkoľvek akciu. Je to oveľa bezpečnejšia možnosť, ako keby ste si to museli pamätať manuálne.
  • Získate nové funkcie. Keď je aplikácia aktualizovaná, často prichádza s novými funkciami a nástrojmi, čo znamená, že získate vynikajúci zážitok.
  • Neaktualizácia pomáha vyhnúť sa problémom s rozmnožovaním. Neaktualizovanie však môže mať výhody. Ak aplikácia nebola úplne otestovaná alebo je chybná, neaktualizovanie znamená, že sa môžete vyhnúť skorým problémom. Je nepravdepodobné, že to bude problém, ale je to niečo, čo treba zvážiť.
  • Aktualizácie môžu byť veľké. Ak máte málo miesta, možno nebudete chcieť, aby váš telefón pravidelne sťahoval a inštaloval aktualizácie. Namiesto toho môže byť užitočnejšie vybrať si priority manuálnym výberom aktualizácií.

FAQ

    Ako vypnem automatické aktualizácie v systéme Windows 10?

    Ak chcete vypnúť automatické aktualizácie vo Windowse 10, budete musieť upraviť nastavenia Windows Update a Security. Prejdite na Nastavenia > Aktualizácia a zabezpečenie > Windows Update Vyberte Rozšírené možnosti, potom v rozbaľovacej ponuke Pozastaviť aktualizácie vyberte dátum. Automatické aktualizácie budú do tohto dátumu zakázané.

    Ako vypnem automatické aktualizácie na iPhone?

    Ak chcete vypnúť automatické aktualizácie softvéru na svojom iPhone, prejdite na Nastavenia > Aktualizácia softvéru a klepnite na Automatické aktualizácie , potom vypnite prepínač vedľa Automatické aktualizácieAk chcete na svojom iPhone vypnúť automatické aktualizácie aplikácií, prejdite na Settings > App Store; pod Automatické sťahovanie vypnite Aktualizácie aplikácií

    Ako vypnem automatické aktualizácie na Macu?

    Ak chcete vypnúť automatické aktualizácie systému na Macu, prejdite do ponuky Apple a vyberte Predvoľby systému > Aktualizácia softvéru Zrušte začiarknutie políčka vedľa Automaticky udržiavať môj Mac aktuálny Vyberte Advanced na ovládanie špecifickejších možností aktualizácie, ako napr. inštalácia aktualizácií aplikácií.

Odporúča: