Ako používať Touch ID na iMacu

Obsah:

Ako používať Touch ID na iMacu
Ako používať Touch ID na iMacu
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Touch ID na iMacu vyžaduje Magic Keyboard s Touch ID a kompatibilný M1 iMac.
  • Povoľte Touch ID otvorením ponuky Apple a výberom položky Predvoľby systému > Touch ID > Pridať odtlačok prsta.
  • Každá funkcia Touch ID môže byť aktivovaná alebo zakázaná prostredníctvom ponuky Touch ID v System Preferences.

Tento článok vysvetľuje, ako používať Touch ID na iMacu, počnúc 24-palcovým M1 iMacom vydaným v roku 2021. Tieto pokyny fungujú aj vtedy, ak máte MacBook Air alebo MacBook Pro s Touch ID.

Zrátané podčiarknutie

Touch ID už dlho existuje v systéme iOS ako spôsob bezpečného prihlásenia a overenia platieb a rad MacBookov pre rok 2016 priniesol túto funkciu do systému macOS. Bez vstavaného snímača odtlačkov prstov neboli počítače Mac pôvodne vybavené pre Touch ID. Počnúc 24-palcovým iMacom M1 v roku 2021 sú s touto funkciou kompatibilné iMac s klávesnicou Apple Magic Keyboard s Touch ID.

Kde je Touch ID na iMacu?

Ak chcete na svojom iMacu používať Touch ID, potrebujete Magic Keyboard s Touch ID a váš iMac musí túto klávesnicu podporovať. Touch ID nie je k dispozícii na iMacoch, ktoré predchádzali uvedeniu 24-palcového iMacu M1, a nie je k dispozícii, ak máte štandardnú klávesnicu Magic Keyboard bez tlačidla Touch ID.

Ak chcete zistiť, či môžete na svojom iMacu používať Touch ID, pozrite sa na svoju Magic Keyboard. Ak má pravé horné tlačidlo ikonu vysunutia, máte štandardnú klávesnicu Magic Keyboard a nemôžete ju použiť pre Touch ID. Ak má pravé horné tlačidlo ikonu kruhu, klávesnica podporuje Touch ID.

Image
Image

Ako môžem použiť Touch ID na svojom iMacu?

Ak chcete použiť Touch ID na iMacu, položte prst na snímač odtlačkov prstov, keď vás k tomu vyzve správa na obrazovke. Môžete sa napríklad dotknúť snímača odtlačkov prstov, keď sa prihlasujete do iMacu alebo používate Apple Pay namiesto zadávania hesla.

Ak ste na svojom iMacu nenastavili Touch ID, musíte to urobiť skôr, ako budete môcť použiť funkciu Touch ID.

Tu je návod, ako nastaviť a nakonfigurovať Touch ID na iMacu:

  1. Kliknite na ikonu Apple na paneli ponuky Mac.

    Image
    Image
  2. V rozbaľovacej ponuke vyberte Predvoľby systému.

    Image
    Image
  3. Vyberte Dotknite sa ID na obrazovke Predvoľby systému.

    Image
    Image
  4. Vybrať Pridať odtlačok prsta.

    Image
    Image
  5. Po zobrazení výzvy položte prst na kláves Touch ID na klávesnici.

    Image
    Image
  6. Opakovane zdvíhajte a premiestňujte prst na klávese Touch ID. Počas toho sa váš odtlačok prsta začne registrovať na obrazovke červenou farbou.

    Image
    Image
  7. Pokračujte v premiestňovaní prsta na klávese Touch ID, kým celý odtlačok prsta nebude červený, čo znamená úplný odtlačok. Po dokončení Touch ID kliknite na Hotovo.

    Image
    Image
  8. Zobraziť nastavenia Touch ID, ktoré sú predvolene začiarknuté. Ak nechcete používať jednu (alebo viac) z týchto funkcií, kliknutím na príslušnú začiarknutie vedľa nej ju odstráňte.

    Image
    Image

    Chcete na svojom iMacu používať viac ako jeden odtlačok prsta s Touch ID? Stačí znova kliknúť na Pridať odtlačok prsta a môžete pridať ďalšie odtlačky prstov.

S čím funguje Touch ID na iMacu?

Touch ID je navrhnuté tak, aby nahradilo zadávanie hesla v rôznych situáciách. Sami sa rozhodnete, s čím chcete na svojom iMacu používať Touch ID. Ak napríklad chcete na odomykanie iMacu používať iba Touch ID, v nastaveniach Touch ID môžete vybrať iba túto možnosť a všetko ostatné bude stále vyžadovať heslo.

Tu sú rôzne veci, ktoré môžete robiť s Touch ID na iMacu:

  • Odomknite svoj Mac: Namiesto zadávania hesla pri zapnutí alebo prebudení iMacu použite odtlačok prsta. Kvôli zvýšenej bezpečnosti váš iMac niekedy vyžaduje vaše heslo, aby bolo možné ďalšie používanie Touch ID týmto spôsobom.
  • Apple Pay: Pri nákupe vecí cez Safari sa vám zobrazia uložené spôsoby platby a možnosť použiť Touch ID namiesto zadávania hesla.
  • iTunes Store, App Store a Apple Books: Pri nákupe vecí prostredníctvom služieb spoločnosti Apple dokončite transakciu pomocou svojho uloženého spôsobu platby pomocou odtlačku prsta.
  • Automatické dopĺňanie hesiel: Keď sa zobrazí výzva na zadanie hesla, ktoré ste si predtým uložili, použite Touch ID na automatické vyplnenie hesla.
  • Rýchle prepínanie používateľov: Ak máte povolené rýchle prepínanie používateľov, môžete si vybrať svoj účet v ponuke rýchleho prepínania používateľov a potom dokončiť proces pomocou odtlačku prsta namiesto zadávania heslo.

Prečo moje Touch ID nefunguje na mojom iMacu?

Niekoľko okolností môže spôsobiť, že Touch ID nebude na iMacu fungovať, vrátane problémov s odtlačkom prsta a nastaveniami zabezpečenia na iMacu. Tu sú najčastejšie problémy:

  • Odtlačok prsta nebol rozpoznaný: Ak vám iMac oznámi, že váš odtlačok prsta nebol rozpoznaný, uistite sa, že váš prst aj tlačidlo Touch ID sú čisté a suché a skúste to znova. Rezné rany na prste alebo suchá pokožka môžu zabrániť snímaču správne prečítať odtlačok prsta a Touch ID zlyhá. Premiestnite prst na snímač alebo použite iný prst, ak máte nastavený viac ako jeden odtlačok prsta.
  • Stále sa vyžaduje heslo: Váš iMac zvyčajne vyžaduje heslo pri prvom spustení, po ktorom ho môžete prebudiť pomocou Touch ID. Výzva na zadanie hesla sa zobrazí aj vtedy, ak je váš iMac zapnutý dlhšie ako 48 hodín alebo ak Touch ID päťkrát za sebou nedokáže správne identifikovať váš odtlačok prsta.

FAQ

    Ako odstránim odtlačok prsta Touch ID z môjho iMacu?

    Touch ID umožňuje systému rozpoznať až päť odtlačkov prstov. Ak chcete jeden odstrániť, prejdite na ponuku Apple > Predvoľby systému > Dotknite sa ID. Vyberte odtlačok prsta, ktorý chcete odstrániť, zadajte svoje heslo a vyberte OK > Delete.

    Môžete povoliť Touch ID pre aplikácie?

    Dotykové ID môžete použiť na autorizáciu nákupov v iTunes Store, App Store, Apple Books a na webe pomocou Apple Pay. Pomocou Touch ID sa môžete prihlásiť aj do niektorých aplikácií tretích strán. Uistite sa, že sú tieto možnosti vybraté pri nastavovaní Touch ID.

Odporúča: