Ako zabrániť stlmeniu obrazovky iPhonu

Obsah:

Ako zabrániť stlmeniu obrazovky iPhonu
Ako zabrániť stlmeniu obrazovky iPhonu
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Vypnutie automatického stmavovania: Otvorte Nastavenia > Prístupnosť > Veľkosť displeja a textua klepnite na prepínač Auto-Brightness.
  • Vypnutie nočnej zmeny: Otvorte Nastavenia > Displej a jas > Nočná smena a klepnite na prepínač Scheduled.
  • Displej vášho iPhonu tiež stmavne, keď sa aktivuje režim nízkej spotreby z dôvodu vybitia batérie.

Tento článok vysvetľuje, ako zabrániť automatickému stmaveniu displeja iPhonu, vrátane toho, ako vypnúť automatický jas a funkciu Night Shift.

Skúste upraviť funkciu automatického jasu iPhonu predtým, než ju úplne vypnete, váš telefón môže byť len zle kalibrovaný.

Ako zastavím automatické stlmenie iPhonu?

Ak chcete zastaviť samovoľné stlmenie vášho iPhone a prevziať úplnú manuálnu kontrolu nad jasom obrazovky, potom prvým krokom je deaktivácia automatického jasu. To zabráni tomu, aby váš iPhone automaticky upravoval jas obrazovky na základe okolitých svetelných podmienok. Ak chcete prevziať úplnú kontrolu, budete musieť vypnúť aj funkciu Night Shift.

Zníženie jasu obrazovky je jedným zo spôsobov, ako ušetriť batériu na iPhone. Vypnutie automatického jasu môže viesť k tomu, že budete musieť iPhone nabíjať častejšie.

Tu je návod, ako vypnúť automatický jas na iPhone:

  1. Otvoriť Nastavenia.
  2. Klepnutím a potiahnutím prejdite nadol v zozname nastavení.
  3. Klepnite na Dostupnosť.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Veľkosť displeja a textu.

  5. Vypnite ho klepnutím na prepínač Auto-Brightness.
  6. Váš iPhone sa už nebude stmavovať v reakcii na okolité svetelné podmienky.

    Image
    Image

Ako vypnúť funkciu nočnej zmeny na iPhone

Okrem funkcie Auto-Brightness môže byť jas displeja iPhone znížený aj funkciou Night Shift. Vypnutím automatického jasu a tejto funkcie zabránite tomu, aby sa displej iPhonu prispôsoboval automaticky, takže si ho budete musieť upraviť sami pomocou ovládacieho centra.

Tu je návod, ako vypnúť nočnú smenu na iPhone:

  1. Otvoriť Nastavenia.
  2. Klepnite na Displej a jas.
  3. Klepnite na Nočná smena.

    Image
    Image
  4. Klepnutím na prepínač Scheduled ho vypnete.
  5. Klepnutím na Späť overte, či je nočná smena vypnutá, a nočná smena už nebude upravovať váš displej v noci.

    Image
    Image

Ako manuálne upraviť jas iPhonu

Keď vypnete Auto-Brightness a Night Shift, váš iPhone už nebude upravovať svoj jas podľa svetelných podmienok alebo dennej doby. Po vykonaní týchto zmien sa vám môže stať, že je displej v noci príliš jasný, alebo je ťažké ho vidieť na jasnom slnečnom svetle. Ak áno, budete musieť nastaviť jas ručne zakaždým, keď chcete, aby bol displej jasnejší, alebo keď zistíte, že je príliš jasný.

Tu je návod, ako upraviť jas displeja iPhonu:

  1. Otvorte Control Center.

    Potiahnite prstom nadol z pravého horného rohu obrazovky alebo potiahnite prstom zdola nahor v závislosti od toho, aký iPhone máte.

  2. Posunutím prsta nadol znížite jas.
  3. Posunutím prsta nahor zvýšite jas.

    Image
    Image

Prečo môj iPhone neustále znižuje jas?

Váš iPhone je navrhnutý tak, aby automaticky menil jas počas dňa na základe aktuálnych podmienok. V závislosti od dennej doby a vašich aktuálnych svetelných podmienok môže byť jedna z týchto funkcií zodpovedná za zníženie jasu vášho telefónu. K dispozícii je tiež režim nízkej spotreby, ktorý sa spustí, keď sa batéria takmer vybije.

Tu sú funkcie, ktoré môžu znížiť jas iPhonu:

  • Automatický jas: Táto funkcia využíva svetelný senzor zabudovaný vo vašom iPhone na prispôsobenie jasu obrazovky vašim aktuálnym svetelným podmienkam. Ak ste v jasne osvetlenej miestnosti, táto funkcia upraví váš displej tak, aby bol jasnejší. V tmavšej miestnosti sa jas zníži. To môže pomôcť znížiť únavu očí.
  • Night Shift: Táto funkcia upravuje jas a farebnú teplotu obrazovky vášho iPhone na základe dennej doby a vašej polohy. Keď je zapnutá, jas sa zníži a teplota obrazovky sa posunie pri západe slnka, aby sa znížilo namáhanie očí.
  • Režim nízkej spotreby: Táto funkcia sa aktivuje, keď batéria klesne pod kritickú úroveň. Režim nízkej spotreby upravuje množstvo nastavení na zvýšenie výdrže batérie, vrátane zníženia jasu obrazovky. Tento režim môžete vypnúť v nastaveniach batérie alebo pripojiť telefón a nechať ho nabíjať.

FAQ

    Ako zastavím stmavnutie uzamknutej obrazovky iPhonu?

    Ak máte iPhone s Face ID a obrazovka stmavne príliš rýchlo, aj keď sa na ňu pozeráte, vypnite Attention Aware z Settings > Face ID & Passcode > Attention Awareness Features Ak chcete, aby vaša obrazovka zostala zapnutá dlhšie pred stlmením alebo aby sa nikdy nestmavila, upravte režim automatického uzamknutia odSettings > Displej a jas > Auto-Lock

    Ako zastavím v mojom iPhone stlmenie hudby, keď príde upozornenie?

    Toto vstavané správanie môžete obísť tak, že svoj iPhone prepnete do tichého režimu. Otočením hardvérového prepínača na boku zariadenia stlmíte upozornenia. Ďalšou možnosťou je nastavenie režimu Nerušiť na vašom iPhone, ku ktorému máte prístup z ovládacieho centra alebo Settings > Nerušiť

Odporúča: