HKEY_CURRENT_CONFIG (Podregistr registra HKCC)

Obsah:

HKEY_CURRENT_CONFIG (Podregistr registra HKCC)
HKEY_CURRENT_CONFIG (Podregistr registra HKCC)
Anonim

HKEY_CURRENT_CONFIG, niekedy skrátené na HKCC, je podregistra, ktorá je súčasťou registra Windows. Neukladá žiadne informácie, ale funguje ako ukazovateľ alebo skratka na kľúč databázy Registry, ktorý uchováva informácie o aktuálne používanom hardvérovom profile.

HKEY_CURRENT_CONFIG je skratka k podregistru HKEY_LOCAL_MACHINE. Konkrétnejšie na kľúč databázy Registry \SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\ tohto úľa. Práve tam sú informácie skutočne uložené – HKEY_CURRENT_CONFIG poskytuje len rýchly spôsob, ako sa tam dostať.

Preto tento úľ registra skutočne existuje len pre pohodlie. Prístup k údajom v inom kľúči databázy Registry je jednoduchší – môžete ho zobraziť a upraviť – stačí prejsť na HKEY_CURRENT_CONFIG. Keďže obsahujú rovnaké informácie a sú vždy navzájom prepojené, môžete vykonať zmeny na oboch miestach, aby ste dosiahli rovnaké výsledky.

Image
Image

Ako sa dostať do HKEY_CURRENT_CONFIG

Ako úľ, ktorý je možné zobraziť z najvyššej úrovne v Editore databázy Registry, HKEY_CURRENT_CONFIG je veľmi jednoduchý na:

  1. Otvorte Editor databázy Registry. Naozaj rýchly spôsob, ako to urobiť vo všetkých verziách systému Windows, je vykonať príkaz regedit v dialógovom okne Spustiť alebo vo vyhľadávacom poli.

  2. Vyhľadajte HKEY_CURRENT_CONFIG na ľavej strane nástroja Editor databázy Registry.

    Tento úľ je uvedený v spodnej časti všetkých ostatných úľov, priamo pod HKEY_USERS.

  3. Vyberte HKEY_CURRENT_CONFIG alebo urobte to isté so šípkou alebo znamienkom plus vľavo, čím rozbalíte úľ.

HKEY_CURRENT_CONFIG môže byť ťažké nájsť, ak predchádzajúca návšteva Editora databázy Registry bola ponechaná na kľúči hlboko v registri. Stačí zbaliť všetky otvorené podkľúče (výberom šípky alebo znamienka plus vľavo), kým sa nedostanete späť na zoznam úľov, kde nájdete HKEY_CURRENT_CONFIG.

Podkľúče registra v HKEY_CURRENT_CONFIG

Tu sú dva kľúče databázy Registry, ktoré nájdete pod podregistrom HKEY_CURRENT_CONFIG:

  • HKEY_CURRENT_CONFIG\Software
  • HKEY_CURRENT_CONFIG\System

Pozrite si dokument Microsoft's Windows Server 2003/2003 R2 Retired Content, kde nájdete ďalšie informácie o informáciách o hardvérovom profile zobrazených pod HKEY_CURRENT_CONFIG. Tento dokument je súbor PDF. O údajoch si môžete prečítať v kľúči databázy Registry \CurrentControlSet\Hardware Profiles\, ktorý je rovnaký ako v kľúči HKEY_CURRENT_CONFIG na strane 6730.

Viac o HKEY_CURRENT_CONFIG

Ako sme povedali vyššie, HKEY_CURRENT_CONFIG replikuje všetko, čo sa nachádza v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\. To znamená, že ak upravíte čokoľvek v predchádzajúcom kľúči databázy Registry, prejaví sa to v druhom kľúči a naopak.

Ak napríklad pridáte, upravíte, odstránite alebo premenujete čokoľvek v kľúči HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\Software\ a potom ukončíte a znova otvoríte Editor databázy Registry (alebo obnovíte pomocouF5 ), uvidíte, že zmena nastala okamžite v kľúči HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\.

Môžete si všimnúť, že v HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\ sa nachádza viacero kľúčov registra. Je to preto, že tento kľúč sa používa na uloženie všetkých hardvérových profilov pre celý počítač. Dôvod, prečo v kľúči HKEY_CURRENT_CONFIG vidíte iba jeden hardvérový profil, je ten, že ukazuje iba na jeden z týchto hardvérových profilov, konkrétne na ten, ktorý sa týka aktuálne prihláseného používateľa.

V niektorých verziách systému Windows môžete vytvoriť ďalšie hardvérové profily pomocou odkazu System v ovládacom paneli. Vyberte Hardvér a potom Hardvérové profily.

Odporúča: