Ako používať iPad ako bezdrôtový MIDI ovládač

Obsah:

Ako používať iPad ako bezdrôtový MIDI ovládač
Ako používať iPad ako bezdrôtový MIDI ovládač
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Otvoriť Launchpad. Do vyhľadávacieho poľa zadajte Audio MIDI setup. Kliknite na ikonu aplikácie, keď sa zobrazí.
  • Vyberte Window > Zobraziť MIDI Studio. Začiarknite políčko Network. Vytvorte reláciu výberom tlačidla + pod My Sessions.
  • Začiarknite políčko vedľa novej relácie. Vyberte iPad v časti Adresár a zvoľte Connect.

Tento článok vysvetľuje, ako nastaviť iPad ako MIDI ovládač pomocou Macu. Tieto informácie sa týkajú verzie iOS 4.2 a novší a Mac so systémom OS X 10.4 alebo vyšším. Článok tiež obsahuje informácie o konfigurácii MIDI cez Wi-Fi pomocou počítačov so systémom Windows so systémom Windows 7 až 10.

Ako používať iPad ako MIDI ovládač na Macu

Aplikácie pre hudobníkov môžu zmeniť váš iPad na pokročilý ovládač a skvelého tvorcu hudby, no stále musíte tieto signály dostať do vašej digitálnej zvukovej pracovnej stanice (DAW). Možno vás prekvapí, že iOS podporuje bezdrôtové MIDI pripojenia od verzie 4.2 a počítače Mac so systémom OS X 10.4 alebo vyšším podporujú MIDI Wi-Fi. Hoci systém Windows nepodporuje bezdrôtové MIDI hneď po vybalení, existuje jednoduchý spôsob, ako ho spustiť aj na počítači.

Pomocou Macu je nastavenie pripojenia s iPadom relatívne jednoduché, ale musíte sa ponoriť do nastavení MIDI a vedieť, kam sa máte pripojiť.

  1. Spustite Nastavenie zvuku MIDI na Macu. Najrýchlejší spôsob, ako to urobiť, je otvoriť Launchpad v doku, napísať Audio MIDI setup a keď sa objaví, kliknite na ikonu aplikácie.
  2. Po načítaní kliknite na Window v lište ponuky a vyberte Zobraziť MIDI Studio.

    Image
    Image
  3. Kliknutím na pole Network otvorte nastavenia siete.

    Image
    Image
  4. Vytvorte reláciu kliknutím na tlačidlo plus (+) pod Moje relácie.

    Image
    Image
  5. Keď sa relácia zobrazí, kliknutím na začiarkavacie políčko vedľa nej reláciu povoľte.

    Image
    Image
  6. Pripojte iPad. Malo by byť uvedené v sekcii Directory pod reláciami. Ak nie, skontrolujte, či je iPad pripojený k sieti Wi-Fi aj k rovnakej sieti ako Mac. Kliknutím na iPad ho zvýraznite a potom kliknite na tlačidlo Connect.

    Image
    Image

Týmto sa vytvorí sieťové pripojenie, ktoré môže váš DAW použiť na komunikáciu s iPadom.

Image
Image

Ako konfigurovať MIDI cez Wi-Fi na počítači so systémom Windows

Windows môže podporovať bezdrôtové MIDI prostredníctvom služby Bonjour. Táto služba je nainštalovaná s iTunes, takže pred nastavením Wi-Fi MIDI na vašom PC sa uistite, že máte najnovšiu aktualizáciu iTunes. Ak nemáte iTunes, môžete si ho nainštalovať z webu. V opačnom prípade spustite iTunes. Ak existuje novšia verzia, zobrazí sa výzva na jej inštaláciu.

  1. Stiahnite si ovládač rtpMIDI. Tento ovládač vytvoril Tobias Erichsen a je zadarmo na použitie.
  2. Po stiahnutí ovládača ho nainštalujte do počítača. Po nainštalovaní môžete spustiť program na konfiguráciu siete.
  3. Táto časť procesu je identická s Macom. Najprv vytvorte novú reláciu kliknutím na tlačidlo plus (+) nižšie Moje relácie.

    Image
    Image
  4. Ďalej kliknite na názov iPadu pod Adresár a kliknite na tlačidlo Pripojiť.

    Image
    Image

Tým sa vytvorí pripojenie na vašom počítači so systémom Windows.

Vyskúšajte tieto aplikácie pre váš nový MIDI ovládač

Teraz, keď máte iPad nastavený na komunikáciu s počítačom, potrebujete nejaké aplikácie na odosielanie MIDI do neho. iPad môže byť skvelý ako virtuálny nástroj alebo len na pridanie niekoľkých ďalších ovládacích prvkov do vášho nastavenia.

  • TouchOSC: Skvelý spôsob, ako pridať niektoré gombíky a ovládacie prvky prostredníctvom dotykovej obrazovky iPadu. Kompatibilné so systémom iOS 5.1.1 alebo novším.
  • Knob Lab: Alternatíva k TouchOSC, Knob Lab si môžete zadarmo stiahnuť a vyskúšať. Kompatibilné so systémom iOS 9.0 alebo novším.
  • Geo Synthesizer (9.0 alebo novší) a GeoShred: (9.3 alebo novší): Dve strany tej istej mince, tieto aplikácie používajú rozloženie založené na štvrtinách na premenu povrchu iPadu na virtuálny nástroj. GeoShred sa dodáva s modelovanou gitarou, zatiaľ čo Geo Synthesizer má zvuky založené na syntetizátore.
  • Lemur: Táto aplikácia je viacdotykový nástroj, ktorý vám umožňuje navrhovať farebné miniaplikácie viacerých tvarov a umiestňovať ich na plátno pre vašu kontrolu. Kompatibilné so systémom iOS 8.0 alebo novším.

Odporúča: