Ako používať režim slabého osvetlenia v službe Google Meet

Obsah:

Ako používať režim slabého osvetlenia v službe Google Meet
Ako používať režim slabého osvetlenia v službe Google Meet
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Z prehliadača: Vyberte Viac možností (tri zvislé bodky) > Nastavenia > Video> Upraviť osvetlenie videa.
  • V systéme iOS: Klepnite na Viac možností > Nastavenia > Upraviť video pri slabom osvetlení.
  • Režim slabého osvetlenia funguje vo webovej verzii Google Meet a v aplikácii pre iOS.

Tento článok vysvetľuje, ako zapnúť režim slabého osvetlenia v službe Google Meet. Táto funkcia je známa aj ako automatické osvetlenie videa a je k dispozícii v službe Google Meet vo webovom prehliadači a mobilných aplikáciách.

Ako zapnúť režim slabého osvetlenia v službe Google Meet

Google Meet ponúka nastavenie automatickej úpravy osvetlenia pri slabom osvetlení. Tu je návod, ako túto funkciu zapnúť pre lepšie osvetlené videostretnutia.

  1. Začnite stretnutie Google Meet alebo sa k nemu pripojte na počítači.
  2. Vyhľadajte Viac možností (tri zvislé bodky) v strede spodnej časti obrazovky stretnutia.

    Image
    Image
  3. V ponuke Viac možností vyberte Nastavenia.

    Image
    Image
  4. Vyberte Video a posuňte prepínač vedľa Upraviť osvetlenie videa.

    Image
    Image
  5. V mobilnej aplikácii Google Meet pre iOS je režim slabého osvetlenia pravdepodobne predvolene zapnutý. Ak chcete znova skontrolovať, či je funkcia zapnutá, klepnite na Viac možností > Nastavenia > Upraviť video pri slabom osvetlení.

    Image
    Image

    Po aktivácii režimu slabého osvetlenia bude chvíľu trvať, kým sa zobrazia dôkazy o úpravách osvetlenia. Google navrhuje, aby sa aktualizácie osvetlenia aktivovali asi 5 sekúnd.

Môžete upraviť osvetlenie v službe Google Meet?

V službe Google Meet neexistujú žiadne manuálne nastavenia osvetlenia. Môžete však zapnúť automatické úpravy osvetlenia schôdzok v prehliadači a aplikácii pre iOS.

Táto funkcia režimu slabého osvetlenia analyzuje existujúce svetlo vo vašom okolí a v prípade potreby sa aktivuje. Keď je toto nastavenie povolené, Google Meet zosvetlí svetelné podmienky, ak má pocit, že vás ostatní účastníci stretnutia tak ľahko nevidia.

Túto funkciu automatického osvetlenia môžete vypnúť kedykoľvek počas aktívneho stretnutia.

  • Z počítača: Vyberte Nastavenia > Video > a potom otočte prepínač doľava do Upraviť osvetlenie videa.
  • Z aplikácie: Klepnite na Nastavenia a posuňte prepínač doľava vedľa Upraviť video pri slabom osvetlení.

Povolenie režimu slabého osvetlenia môže spomaliť váš počítač alebo telefón. Po zapnutí tejto funkcie sa zobrazí správa v tomto smere. Ak si všimnete, že vaše zariadenie je pomalé, možno budete chcieť toto nastavenie vypnúť a rozhodnúť sa pre iné úpravy osvetlenia mimo aplikácie.

Ako získam viac svetla v službe Google Meet?

Povolenie automatického osvetlenia videa v službe Google Meet je vstavaný spôsob, ako priniesť viac osvetlenia do zdroja kamery. Táto funkcia pri slabom osvetlení pomáha eliminovať tiene, keď nemáte k dispozícii veľa svetla.

Mimo webových a mobilných aplikácií Google Meet môžete vykonať tieto dodatočné kroky na zlepšenie kvality videokonferencií.

  • Rozjasnite svoj displej: Zvýšte jas svojho telefónu alebo počítača, aby ste získali viac svetla.
  • Využite prirodzené svetlo: Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zvýšiť svetlo pri hovore Google Meet, je sedieť pri okne. Vyhnite sa sedeniu s oknom priamo za vami, pretože to spôsobí nežiaduce tiene. Možno budete chcieť sedieť čelom k oknu alebo s oknom na boku.
  • Používajte lampy v rôznych uhloch: Ďalšou jednoduchou opravou pre menej ako ideálne prirodzené svetelné podmienky je použitie lámp vo svoj prospech. Ak ich máte k dispozícii niekoľko, rozmiestnite ich okolo seba v rôznych uhloch. LED svetlá môžu poskytnúť jemnejšie svetlo a viac možností nastavenia teploty osvetlenia.

Ďalším spôsobom, ako zlepšiť kvalitu videa v službe Google Meet, je upraviť rozlíšenie. Vo webovej aplikácii Google Meet vyberte Nastavenia > Video > Odoslať rozlíšenie > Vysoké rozlíšenie (720p).

FAQ

    Prečo mi v Google Meet nefunguje fotoaparát?

    Ak vaša kamera v službe Google Meet nefunguje, aplikácia nemusí mať povolenie na prístup k fotoaparátu alebo môže mať iná aplikácia prístup ku kamere a blokovať Google Meet. Ak máte viacero kamier, mohli ste povoliť nesprávnu.

    Ako zmrazím fotoaparát v službe Google Meet?

    Stiahnite si rozšírenie Visual Effects for Google Meet z Internetového obchodu Chrome. Počas stretnutia sa na ľavej strane obrazovky zobrazí nástroj Vizuálne efekty. Vyberte ho a vyberte Freeze, čím zmrazíte obraz videa.

    Ako zmením pozadie v Google Meet?

    Počas stretnutia vyberte trojbodkovú ponuku a vyberte Zmeniť pozadie. Môžete rozmazať pozadie na Google Meet alebo vybrať Add a nahrať vlastný obrázok.

Odporúča: