Ako používať vektorové štetce v aplikácii Adobe Animate CC

Obsah:

Ako používať vektorové štetce v aplikácii Adobe Animate CC
Ako používať vektorové štetce v aplikácii Adobe Animate CC
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Pre výber predvoľby vyberte Vector Brush (štetec s čiarou), prejdite na Properties a vyberteKnižnica štetcov (šálka štetcov).
  • Ak chcete animovať tvary, pridajte kľúčovú snímku tam, kde má animácia skončiť, potom kliknite pravým tlačidlom myši medzi dve kľúčové snímky a vyberte Vytvoriť doplnenie tvaru.
  • Potom prepnite na nástroj Podvýber a kliknite na tvar v koncovom rámci. Vyberte bod alebo cestu a presuňte ich, aby ste vytvorili zmenu tvaru.

Tento článok vysvetľuje, ako používať vektorové štetce v aplikácii Adobe Animate CC. Vektorové štetce dodajú vášmu grafickému a pohybovému dizajnu úplne nový rozmer.

Ako vybrať predvoľbu štetca v aplikácii Adobe Animate CC

Zvážte príklad použitia nástroja ceruzka na vytvorenie malého trsu trávy v popredí. Je zrejmé, že séria čiar jednoducho nie je prirodzeným znázornením trávy.

Ak chcete tráve pridať trochu prirodzenejší vzhľad, vyberte čiary a kliknite na tlačidlo Knižnica štetcov – vyzerá to ako šálka kávy a z nej trčia štetce -na paneli Vlastnosti.

Odtiaľ vyberte Umelecké > Atrament > Kaligrafia2 a dvojitým kliknutím štetec, to platí pre výber. Ak kliknete na jeden z ťahov, všimnete si, že ide o vektorový objekt. To znamená, že môžete upraviť každý objekt, aby ste získali presne taký vzhľad, aký chcete.

Image
Image

Ako používať nový nástroj Animate CC Vector Paint Brush Tool

Naozaj elegantným aspektom nového nástroja Paint Brush – štetca s čiarou na paneli Tools – je to, že maľuje vektory. Môžete nakresliť tvar, v tomto prípade nový trs trávy, a ťah sa skladá zo série vektorových bodov.

Image
Image

Ako používať panel možností umeleckého štetca v aplikácii Animate CC

Otvorte panel Možnosti umeleckého štetca, aby ste videli aktuálny štetec – tvar sa nachádza medzi dvoma červenými vodidlami. Prvé dve možnosti sú samovysvetľujúce. Vyberte jeden a štýl sa zmení pozdĺž vektora alebo sa roztiahne pozdĺž dĺžky ťahu vektora.

Tretia možnosť – Roztiahnuť medzi vodidlami – je miesto, kde zmeníte vzhľad štetca. Ak umiestnite kurzor na vodiacu lištu, zmení sa na rozdeľovací kurzor. Ak potiahnete vodidlo pozdĺž ukážky, môžete vidieť, že mení tvar pozdĺž svojej šírky. Ak venujete pozornosť číslam pod výberom, budú sa pri ťahaní vodidla meniť. Po dokončení kliknite na Pridať a použite zmeny.

Image
Image

Ako použiť štetce zdieľanej knižnice Creative Cloud v aplikácii Animate CC

Keď vyberiete objekt v aplikácii Animate CC a otvoríte knižnicu Creative Cloud, rozsvietia sa iba štetce Illustrator/Vector, ktoré možno použiť v aplikácii Animate CC. Ak prevrátite jednu zo „tlmených“kefiek, budete informovaní, že kefu nemožno použiť.

Image
Image

Ako animovať tvar vytvorený vektorovým štetcom Animate CC

Uvedenie brúseného predmetu do pohybu je vlastne celkom jednoduché. Musíte len pochopiť, že v aplikácii Animate CC existujú dva typy pohybu: Objekty a tvary. V tomto príklade sa bude tráva vlniť vo vetre. Aby sme to dosiahli, všetko, čo skutočne musíme urobiť, je zmeniť tvar objektu.

Prvým krokom v tomto procese je pridanie kľúčovej snímky tam, kde má animácia končiť, v tomto prípade snímka 30. Ak chcete vytvoriť kľúčovú snímku, kliknite na snímku pravým tlačidlom myši a vyberte Vložiť kľúčovú snímkuz kontextovej ponuky.

Ďalším krokom je kliknúť pravým tlačidlom myši medzi dve kľúčové snímky a z rozbaľovacej ponuky vybrať možnosť Create Shape Tween. Rozpätie sa zmení na zelenú.

Prepnite na nástroj pre podvýber a kliknite na tvar v snímke 30. Vyberte bod alebo cestu a presuňte ich na nové miesto, aby ste vytvorili zmenu tvaru. Ak chcete zobraziť ukážku animácie, stlačte kláves Return/Enter.

Odporúča: