Ako zaviesť systém Windows XP do núdzového režimu pomocou príkazového riadka

Obsah:

Ako zaviesť systém Windows XP do núdzového režimu pomocou príkazového riadka
Ako zaviesť systém Windows XP do núdzového režimu pomocou príkazového riadka
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Zapnite počítač a stlačte F8 predtým, než sa zobrazí úvodná obrazovka systému Windows. Vyberte Núdzový režim s príkazovým riadkom.
  • Vyberte operačný systém, ktorý chcete spustiť. Väčšina ľudí má nainštalovanú iba jednu, takže je to jednoduchá voľba.
  • Prihláste sa ako správca alebo sa prihláste do účtu s oprávneniami správcu.

Spustenie počítača v núdzovom režime systému Windows XP pomocou príkazového riadka vám môže pomôcť pri vykonávaní pokročilej diagnostiky a riešení mnohých vážnych problémov, najmä ak spustenie normálne alebo v iných možnostiach núdzového režimu nie je možné. Tu je návod.

Stlačte F8 pred úvodnou obrazovkou systému Windows XP

Image
Image

Ak chcete spustiť bezpečný režim systému Windows XP pomocou príkazového riadka, zapnite počítač alebo ho reštartujte.

Tesne pred sa zobrazí úvodná obrazovka systému Windows XP zobrazená vyššie a stlačením tlačidla F8 vstúpite do ponuky rozšírených možností systému Windows.

Vyberte núdzový režim systému Windows XP s príkazovým riadkom

Image
Image

Teraz by sa mala zobraziť obrazovka ponuky rozšírených možností systému Windows. Ak nie, možno ste premeškali malé okno príležitosti stlačiť F8 z kroku 1 a systém Windows XP pravdepodobne pokračuje v normálnom zavádzaní, ak je to možné. Ak je to tak, reštartujte počítač a skúste znova stlačiť F8.

Tu sú uvedené tri variácie núdzového režimu systému Windows XP, do ktorých môžete vstúpiť:

  • Núdzový režim: Toto je predvolená možnosť a zvyčajne je to najlepšia voľba. Tento režim načíta len absolútne minimum procesov potrebných na spustenie systému Windows XP.
  • Núdzový režim so sieťou: Táto možnosť načíta rovnaké procesy ako núdzový režim, ale zahŕňa aj tie, ktoré umožňujú fungovanie sieťových funkcií v systéme Windows XP. Je to cenné, ak možno budete potrebovať prístup na internet alebo miestnu sieť pri riešení problémov v núdzovom režime.
  • Núdzový režim s príkazovým riadkom: Táto verzia núdzového režimu tiež načíta minimálnu sadu procesov, ale umožní prístup k príkazovému riadku. Toto je cenná možnosť, ak je potrebné pokročilejšie riešenie problémov.

Pomocou kláves so šípkami na klávesnici zvýraznite možnosť Núdzový režim s príkazovým riadkom a stlačte Enter.

Vyberte operačný systém, ktorý chcete spustiť

Image
Image

Pred vstupom do núdzového režimu systému Windows XP s príkazovým riadkom musí systém Windows vedieť, ktorý operačný systém chcete spustiť. Väčšina používateľov má iba jednu inštaláciu systému Windows XP, takže výber je zvyčajne jasný.

Pomocou kláves so šípkami zvýraznite správny operačný systém a stlačte Enter.

Nerobte si starosti, ak túto ponuku nevidíte. Stačí prejsť na ďalší krok.

Vyberte účet správcu

Image
Image

Ak chcete prejsť do núdzového režimu systému Windows XP s príkazovým riadkom, musíte sa prihlásiť pomocou účtu správcu alebo účtu, ktorý má povolenia správcu.

Na počítači zobrazenom na obrázku vyššie má môj osobný účet Tim aj vstavaný účet správcu Administrator oprávnenia správcu, takže na vstup do núdzového režimu s príkazovým riadkom možno použiť ktorýkoľvek z nich. Ak si nie ste istí, či niektorý z vašich osobných účtov má oprávnenia správcu, vyberte si účet Administrator jeho výberom.

Vykonajte potrebné zmeny v núdzovom režime systému Windows XP pomocou príkazového riadka

Image
Image

Vstup do núdzového režimu systému Windows XP pomocou príkazového riadka by mal byť teraz dokončený.

Vykonajte všetky potrebné zmeny zadaním príkazov do príkazového riadka a potom reštartujte počítač. Za predpokladu, že tomu nebránia žiadne zostávajúce problémy, počítač by mal po reštarte normálne zaviesť systém Windows XP.

Núdzový režim môžete „premeniť“na režim s ponukou Štart a pracovnou plochou zadaním príkazu start explorer.exe. Toto nemusí fungovať, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou používate túto formu núdzového režimu, pretože normálny núdzový režim sa nespustí, ale oplatí sa to vyskúšať.

Na tejto snímke obrazovky to nevidíte, ale je veľmi ľahké identifikovať, či je počítač so systémom Windows XP v núdzovom režime, pretože v rohoch obrazovky sa vždy zobrazí text „Núdzový režim“.

Odporúča: