Ako zväčšiť veľkosť čísla snímky programu PowerPoint

Obsah:

Ako zväčšiť veľkosť čísla snímky programu PowerPoint
Ako zväčšiť veľkosť čísla snímky programu PowerPoint
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Ak chcete zmeniť veľkosť čísla snímky pomocou predlohy snímky, prejdite na Zobraziť > Predloha snímky a vyberte miniatúru na vykonanie zmien.
  • Vyhľadajte a dvakrát kliknite na zástupný symbol čísla snímky (). Na paneli s nástrojmi Font vyberte Veľkosť písma a vyberte veľkosť.

Tento článok vysvetľuje, ako zväčšiť veľkosť čísla snímky v PowerPointe. Pokyny platia pre PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 a PowerPoint pre Microsoft 365.

Zmena veľkosti čísla snímky na predlohe snímky PowerPoint

Zväčšením veľkosti písma čísel snímok nechajte vyniknúť čísla snímok v prezentáciách programu PowerPoint. Ak chcete zväčšiť veľkosť písma, otvorte hlavnú snímku a použite jednu z dvoch metód na zmenu čísla snímky. Zmeny v predlohe snímky sa použijú na každú snímku vašej prezentácie.

Predloha snímok riadi vzhľad celej prezentácie vrátane čísel snímok. Ak chcete, aby každé číslo snímky vyzeralo rovnako, zmeňte číslo snímky v predlohe snímky.

Pre prístup k PowerPointovej predlohe snímok:

  1. Na páse s nástrojmi prejdite na Zobraziť.

    Image
    Image
  2. Vybrať Slide Master.

    Image
    Image
  3. Vyberte Predlohu snímky miniatúru (je to horná snímka na table snímok). Tu zmeníte veľkosť písma zástupného symbolu čísla snímky.

Zväčšite veľkosť písma, aby ste zmenili veľkosť čísla snímky PowerPoint

Existujú dva rôzne spôsoby, ako zmeniť veľkosť písma zástupného symbolu čísla snímky. Obidva spôsoby sú rýchle a jednoduché. Pri oboch spôsoboch najskôr nájdite zástupný symbol čísla snímky.

Ak chcete zmeniť veľkosť písma, dvakrát kliknite na zástupný znak čísla snímky:

  1. Na snímke Predloha snímky nájdite zástupný symbol pre číslo snímky. Zástupný symbol je znak a umiestnenie sa líši v závislosti od šablóny, ktorú používate. V tomto príklade je zástupný symbol blízko pravého horného rohu obrazovky.

    Image
    Image
  2. Dvakrát kliknite na zástupný symbol čísla snímky, čím zobrazíte panel s nástrojmi Písmo.

    Image
    Image
  3. Vyberte Veľkosť písma a vyberte väčšiu veľkosť písma pre číslo snímky.

Kliknutím pravým tlačidlom myši na zástupný znak čísla snímky zmeníte veľkosť písma:

  1. Na snímke Predloha snímky kliknite pravým tlačidlom myši na zástupný symbol čísla snímky. Zobrazí sa panel s nástrojmi Písmo, ako aj ďalšie možnosti pre tento zástupný symbol.

    Image
    Image
  2. Vyberte Veľkosť písma a vyberte väčšiu veľkosť písma pre číslo snímky.

Po výbere väčšej veľkosti písma a spokojnosti so zmenami vyberte Zavrieť hlavné zobrazenie a ukončite hlavné zobrazenie snímky. Všetky snímky vo vašej prezentácii sa aktualizujú a zobrazia sa väčšie číslo snímky.

Odporúča: