Ako kalibrovať dotykový displej v systéme Windows

Obsah:

Ako kalibrovať dotykový displej v systéme Windows
Ako kalibrovať dotykový displej v systéme Windows
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • K nástroju na kalibráciu systému Windows sa dostanete vyhľadaním calibrate v ponuke Štart. Vyberte Kalibrovať a zvoľte Dotykový vstup.
  • Klepnite na nitkový kríž v ľavom hornom rohu obrazovky a potom naň znova klepnite pri každom pohybe. Vyberte Uložiť kalibračné údaje.
  • Ak vaša dotyková obrazovka po kalibrácii nefunguje, možno budete musieť vyriešiť nejaké problémy.

Systémy Windows 10, 8 a 7 sú navrhnuté tak, aby dobre fungovali s dotykovými displejmi, ale veci sa môžu pokaziť. Keď klepnete na obrazovku a správa sa, ako keby ste klepli na iné miesto, zvyčajne to znamená problém s kalibráciou. Kalibrácia dotykovej obrazovky zvyčajne rieši tento typ problému.

Ako kalibrovať zariadenia s dotykovou obrazovkou Windows

Nástroj na kalibráciu dotykovej obrazovky funguje tak, že na obrazovke zobrazí vzor a potom ho prekryje sériou nitkového kríža. Postupným ťuknutím na každý krížik ukážete systému Windows, ako presne nakonfigurovať dotykovú obrazovku.

Pri kalibrácii dotykovej obrazovky je nevyhnutné klepnúť na skutočnú polohu každého zameriavacieho kríža. Ak klepnete kdekoľvek inde, skončíte s nesprávne nakonfigurovaným dotykovým displejom, ktorý môže byť nepoužiteľný. V takom prípade pripojte klávesnicu a myš, aby ste znova aktivovali konfiguračný nástroj.

  1. Stlačte kláves logo Windows na klávesnici. Tým sa otvorí ponuka Štart a umožní vám vyhľadať nástroj na kalibráciu obrazovky.

    Image
    Image

    Ak nemáte klávesnicu alebo nevidíte tlačidlo Logo Windows, potiahnite prstom nahor z dolnej časti obrazovky v systéme Windows 10 alebo potiahnite prstom sprava v systéme Windows 8 na prístup k ponuke.

  2. Napíšte calibrate. V systéme Windows 8 možno budete musieť zadať tablet a vo Windowse 7 možno budete musieť zadať touch. Vo všetkých troch prípadoch vyberte Kalibrovať obrazovku pre pero alebo dotykový vstup vo výsledkoch vyhľadávania.

    Image
    Image

    Keď hľadáte calibrate, prvý výsledok je zvyčajne calibrate display color. Aj keď systém Windows tento výsledok zvýrazní, nie je to to, čo potrebujete. Uistite sa, že ste vybrali Kalibrovať obrazovku pre vstup perom alebo dotykom.

  3. Vybrať Kalibrovať.

    Image
    Image

    Ak ste k počítaču nepripojili klávesnicu a myš alebo trackpad, pripojte ich teraz. Po pripojení týchto zariadení je jednoduchšie odvolať akékoľvek nehody alebo chyby, ktoré sa vyskytnú počas procesu kalibrácie.

  4. Vybrať Dotykový vstup.

    Ak máte zariadenie ako Surface s dotykovým perom, vyberte Vstup perom.

    Image
    Image
  5. Ak sa zobrazí správa Kontrola používateľských účtov, vyberte Áno.

    Image
    Image
  6. Klepnite na krížik v ľavom hornom rohu obrazovky a potom naň klepnite znova pri každom pohybe.

    Tento proces dokončíte 16-krát ťuknutím na krížik.

    Image
    Image
  7. Vyberte Uložte kalibračné údaje, ak ste spokojní, alebo vyberte možnosť reset, ak ste sa počas kalibrácie pomýlili proces.

Čo robiť, ak váš dotykový displej stále nefunguje správne

Problémy s konfiguráciou nespôsobujú všetky problémy s dotykovou obrazovkou. Ak napríklad dotyková obrazovka vôbec nefunguje, môže byť vypnutá alebo zakázaná, prípadne nie je nainštalovaný správny ovládač. V takom prípade povoľte dotykovú obrazovku alebo aktualizujte ovládače.

V iných prípadoch môže byť zisťovanie, prečo dotyková obrazovka nefunguje, komplikovanejšie. Ak kalibrácia dotykovej obrazovky nepomohla, pozrite si nášho podrobného sprievodcu opravou pokazenej dotykovej obrazovky.

Odporúča: