Ako odstránim svoje heslo systému Windows?

Obsah:

Ako odstránim svoje heslo systému Windows?
Ako odstránim svoje heslo systému Windows?
Anonim

Nie je vôbec ťažké odstrániť heslo k vášmu účtu Windows. Po odstránení hesla sa už pri spustení počítača nemusíte prihlasovať do systému Windows.

Po odstránení hesla bude mať ktokoľvek vo vašej domácnosti alebo kancelárii úplný prístup ku všetkému na vašom počítači, takže to nie je veľmi dôležité z hľadiska bezpečnosti.

Ak sa však neobávate, že by ostatní mohli fyzicky pristupovať k čomukoľvek, čo chcú na vašom počítači, odstránenie hesla by pre vás nemalo byť problémom a určite urýchlite čas spustenia vášho počítača.

Ak ste zabudli svoje heslo, nebudete môcť použiť metódu uvedenú nižšie. Štandardný proces „odstránenia hesla“vyžaduje, aby ste mali prístup k svojmu účtu Windows.

Namiesto úplného odstránenia hesla môžete namiesto toho nakonfigurovať systém Windows tak, aby sa automaticky prihlasoval. Týmto spôsobom bude mať váš účet stále heslo, ale pri spustení systému Windows sa od vás nikdy nebude vyžadovať.

Ako odstrániť heslo systému Windows

Heslo účtu Windows môžete odstrániť z Nastavenia alebo Ovládací panel v závislosti od operačného systému, ktorý používate. Postupujte podľa pokynov nižšie pre túto metódu alebo preskočte na úplný koniec tejto stránky a získajte pomoc pri odstránení hesla systému Windows z príkazového riadka.

Táto príručka popisuje, ako vypnúť heslo na lokálnom používateľskom účte v systéme Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista a Windows XP.

Odstránenie hesla Windows 11

  1. Kliknite pravým tlačidlom myši na tlačidlo Štart a vyberte Nastavenia.

    Image
    Image
  2. V ľavom menu vyberte Účty a potom Možnosti prihlásenia vpravo.

    Image
    Image
  3. Otvorte ponuku Password a vyberte Change.

    Image
    Image
  4. Zadajte aktuálne heslo a za ním Ďalší.

    Image
    Image

    Ak sa vám táto obrazovka nezobrazuje, znamená to, že na prihlásenie používate konto Microsoft a pre tento účet nemôžete zakázať autentifikáciu. Ďalšia najlepšia vec, ktorú môžete urobiť, je vytvoriť si miestny používateľský účet.

  5. Vyberte Next ešte raz bez zadávania čohokoľvek do textových polí. Ak tieto polia ponecháte prázdne, heslo sa nahradí prázdnym.

    Image
    Image
  6. Na poslednej obrazovke vyberte Dokončiť na uloženie. Teraz môžete ukončiť Nastavenia.

Odstránenie hesla pre Windows 10 alebo Windows 8

  1. Otvorte ovládací panel. Na dotykových rozhraniach je najjednoduchší spôsob prostredníctvom odkazu v ponuke Štart (alebo na obrazovke aplikácií v systéme Windows 8), ale ponuka pre pokročilého používateľa je pravdepodobne rýchlejšia, ak máte klávesnicu alebo myš.

    Image
    Image
  2. V systéme Windows 10 vyberte Používateľské účty (v systéme Windows 8 sa nazýva Používateľské účty a bezpečnosť rodiny).

    Ak je nastavenie Zobraziť podľa nastavené na Veľké ikony alebo Malé ikony, tento odkaz sa vám nezobrazí. Namiesto toho vyberte Používateľské účty a prejdite na krok 4.

  3. Vybrať Používateľské účty.
  4. Vybrať Vykonať zmeny v mojom účte v nastaveniach počítača.

    Image
    Image
  5. Zľava vyberte Možnosti prihlásenia.

    Image
    Image
  6. Vyberte Zmeniť v sekcii Heslo.

    Image
    Image
  7. Do textového poľa na ďalšej obrazovke zadajte svoje aktuálne heslo a potom vyberte Next.

    Image
    Image
  8. Vyberte Next ešte raz na ďalšej stránke, ale nevypĺňajte žiadne informácie. Zadaním prázdneho hesla sa staré heslo nahradí prázdnym.

    Image
    Image
  9. Otvorené okno môžete zavrieť pomocou tlačidla Dokončiť a opustiť okno Nastavenia.

Odstránenie hesla pre Windows 7, Vista alebo XP

  1. Prejsť na Štart > Ovládací panel.

  2. V systéme Windows 7 vyberte Používateľské účty a bezpečnosť rodiny (vo Windows Vista a XP sa nazýva Používateľské účty).

    Ak si prezeráte zobrazenie Veľké ikony alebo Malé ikony ovládacieho panela v systéme Windows 7, alebo ak používate Vista alebo XP a máte povolené klasické zobrazenie, jednoducho otvorte Používateľské účtya pokračujte krokom 4.

  3. Otvoriť Používateľské účty.
  4. V časti Urobiť zmeny vo svojom používateľskom účte v okne Používateľské účty vyberte Odstrániť heslo V systéme Windows XP má okno názov Používateľské kontá a je tu ďalší krok: V oblasti alebo vyberte účet, ktorý chcete zmeniť, vyberte svoje používateľské meno systému Windows XP a zvoľte Odstrániť moje heslo
  5. Do textového poľa na ďalšej obrazovke zadajte svoje aktuálne heslo systému Windows.
  6. Vyberte Odstrániť heslo na potvrdenie, že chcete odstrániť svoje heslo Windows.
  7. Teraz môžete zavrieť všetky otvorené okná súvisiace s používateľskými účtami.

Ako odstrániť heslo systému Windows pomocou príkazového riadka

Vyššie uvedené pokyny predstavujú „správny“spôsob, ako vypnúť heslo systému Windows, ale môžete použiť aj príkaz net user cez príkazový riadok.

Otvorte zvýšený príkazový riadok v ľubovoľnej verzii systému Windows (Windows 11 až XP) a zadajte nasledujúci text, pričom username (v prípade medzier sú potrebné úvodzovky) ten pravý pre váš počítač:


net user "username" ""

Po stlačení Enter by ste mali vidieť správu o úspechu. V tomto bode môžete ukončiť príkazový riadok.

Image
Image

Medzi poslednými dvoma úvodzovkami nie je prázdne miesto. Napíšte ich jeden po druhom, aby používateľ dostal prázdne heslo. Ak tam vložíte medzeru, používateľ bude musieť zadať medzeru na prihlásenie.

Odporúča: