Ako zdieľať heslo siete Wi-Fi

Obsah:

Ako zdieľať heslo siete Wi-Fi
Ako zdieľať heslo siete Wi-Fi
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • iOS: Zdieľajte svoje heslo Wi-Fi s ostatnými kontaktmi iOS, keď sú zariadenia blízko seba a druhá osoba sa pokúša prihlásiť.
  • Android: Prejdite na Nastavenia > Sieť a internet > klepnite na ikonu ozubeného kolieska vedľa vašej siete. Vyberte zdieľanie na vygenerovanie QR kódu, ktorý môžu ostatní naskenovať.
  • Mac: Funguje podobne, ako to robíte na zariadení so systémom iOS. Na počítači so systémom Windows je jednoduchšie premeniť Wi-Fi na mobilný hotspot.

Tento článok obsahuje pokyny, ako zdieľať heslo do siete Wi-Fi s ostatnými, či už používajú iPhone, Mac, Windows PC alebo Android zariadenie.

Ako môžem zdieľať Wi-Fi s iným iPhone?

Keď ľudia prídu k vám domov, možno budú chcieť (alebo potrebovať) použiť vašu Wi-Fi na získanie prístupu na internet. Ak používate iPhone, môžete ľahko zdieľať svoje heslo Wi-Fi bez toho, aby ste ho museli hľadať, čo je dobré, pretože na vašom iPhone neexistuje spôsob, ako vyhľadať heslo Wi-Fi. Heslo však môžete zdieľať bez toho, aby ste ho hľadali.

Bohužiaľ, existuje niekoľko upozornení, aby to fungovalo:

  • Vy aj príjemca musíte používať iPhone.
  • Apple ID osoby, s ktorou chcete zdieľať svoje heslo Wi-Fi, musí byť vo vašich kontaktoch.
  • Musíte mať obaja zapnuté Bluetooth.

Po splnení týchto podmienok by ste mali vy a váš priateľ držať svoje telefóny blízko seba, kým sa váš priateľ pokúsi pripojiť k sieti Wi-Fi. Na telefóne sa zobrazí výzva na zdieľanie siete Wi-Fi. Klepnite na Zdieľať a váš priateľ by mal byť pripojený.

Svoje heslo siete Wi-Fi môžete tiež zdieľať so zariadeniami Android zo svojho iPhone. Nie je to však najjednoduchší proces a na jeho realizáciu si budete musieť nainštalovať generátor QR kódov.

Image
Image

Zrátané podčiarknutie

Ak máte telefón s Androidom, môžete tiež zdieľať svoje Wi-Fi s ostatnými, ktorým chcete povoliť pripojenie k vašej sieti, vrátane iPhonov alebo telefónov s Androidom. Zdieľanie Wi-Fi v systéme Android sa vykonáva pomocou QR kódu, ktorý si môžete vygenerovať v nastaveniach Wi-Fi.

Ako môžem s niekým zdieľať Wi-Fi?

Ak namiesto mobilného zariadenia používate počítač, stále môžete zdieľať svoje heslo Wi-Fi; rozdiel je v tom, ako to robíte.

Svoje heslo Wi-Fi môžete zdieľať z Macu do iPhonu alebo iného zariadenia so systémom iOS rovnakým spôsobom, ako ho zdieľate z iPhonu do iPhonu (pozri vyššie). Ak však chcete heslo zdieľať s niekým, kto používa Android alebo iné zariadenie, budete musieť vyhľadať svoje heslo siete Wi-Fi, aby ste ho s ním mohli zdieľať.

Image
Image

Keď budete mať heslo po ruke, môžete ho s nimi zdieľať tak, že si ho zapíšete, prečítate im heslo alebo urobíte snímku obrazovky a budete ju zdieľať prostredníctvom textovej správy alebo e-mailu. Pri používaní metódy snímky obrazovky alebo pri zapisovaní hesla buďte opatrní, pretože nechcete, aby sa dostalo do nesprávnych rúk.

Svoje internetové pripojenie môžete zdieľať aj na Macu pomocou Wi-Fi, ale je to úplne samostatný a trochu komplikovaný proces.

Ak chcete zdieľať svoje heslo Wi-Fi z počítača so systémom Windows, najjednoduchším spôsobom, ako to spravovať, je premeniť svoju sieť na mobilný hotspot. Ak nechcete zmeniť svoj systém na mobilný hotspot, môžete použiť funkciu Wi-Fi Sense na zdieľanie hesla siete Wi-Fi s inými počítačmi, ktoré sa pokúšajú pripojiť k vašej sieti. Alebo, ak chcete, môžete vyhľadať svoje heslo Wi-Fi a zdieľať ho tak, že si ho zapíšete, urobíte snímku obrazovky alebo inou manuálnou metódou.

Image
Image

Najjednoduchší spôsob, ako nájsť heslo k sieti Wi-Fi, ak idete touto cestou, je pozrieť sa na smerovač alebo modem. Heslo siete Wi-Fi sa často nachádza na nálepke na zadnej strane smerovača alebo modemu. Ak tam nie je, budete musieť urobiť nejaké kopanie, aby ste to našli. Zvyčajne to bude v Vlastnosti bezdrôtovej siete v systéme Windows alebo v Keychain Access na Macu.

FAQ

    Ako môžem zdieľať Wi-Fi z iPhone do Macu?

    Ak chcete zdieľať heslo Wi-Fi s Macom, odomknite svoje iOS zariadenie a kliknite na ikonu Wi-Fi na paneli ponuky Macu. Kliknite na sieť, ku ktorej sa chcete pripojiť; na svojom iPhone klepnite na Zdieľať heslo. Váš Mac by sa teraz mal pripojiť k sieti Wi-Fi vášho iPhone.

    Ako môžem zdieľať Wi-Fi zo zariadenia iPhone do notebooku so systémom Windows?

    Ak chcete zdieľať Wi-Fi svojho iPhone so zariadením so systémom Windows, uistite sa, že je na vašom iPhone povolená Wi-Fi a potom spustite aplikáciu Settings na počítači so systémom Windows. Vyberte Sieť a internet > Wi-Fi a vyberte Spravovať nastavenia Wi-Fi Vyberte Spravujte známe siete a vyberte sieť Wi-Fi pre iPhone.

    Ako môžem zdieľať Wi-Fi z Mac do Mac?

    Ak chcete zdieľať Wi-Fi pripojenie Macu s iným Macom, prejdite do ponuky Apple a vyberte Predvoľby systému > Zdieľanie > Zdieľanie internetu Keď uvidíte Zdieľajte svoje pripojenie z, vyberte svoj ethernetový adaptér a kliknite na Možnosti Wi-Fi Konfigurovať vaše nastavenia a začiarknite políčka vedľa Wi-Fi a Zdieľanie internetu Po zobrazení výzvy kliknite na Štart.

Odporúča: