Ako používať hodinky Apple Watch so Siri

Obsah:

Ako používať hodinky Apple Watch so Siri
Ako používať hodinky Apple Watch so Siri
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Aktivácia Siri: Stlačte + podržte digitálna korunka na boku hodiniek, klepnite na obrazovku + povedzte " Ahoj Siri , " alebo zdvihnite zápästie + " Hej Siri."
  • Volať: Povedzte „ Zavolajte [kontakt] “alebo „ Zavolajte [kontakt] domov.“Text: Povedzte „ Pošlite [kontaktu] textovú správu."
  • Trasa: Povedzte „ Získať trasu na [miesto].“Pripomenutia: Povedzte „ Pripomenúť mi [udalosť] o [čas]. "

Tento článok vysvetľuje, ako používať Siri na Apple Watch Series 3 až Series 5.

Ako hovoriť so Siri pomocou hodiniek Apple Watch

Pred pokračovaním sa uistite, že je na vašich hodinkách Apple Watch nastavená Siri. Siri čaká, kým poviete príkaz, a až potom odpovie, čo vám umožní vykonávať úlohy prakticky bez použitia rúk.

Existujú tri spôsoby, ako spustiť príkaz Siri, v závislosti od vašich preferencií:

  • Stlačte a podržte korunku Digital Crown na boku hodiniek Apple Watch.
  • Klepnite na obrazovku a povedzte Hey Siri.
  • Zdvihnite zápästie a povedzte Hej Siri.

Môžete si nastaviť ciferník Apple Watch na ciferník Siri, aby ste sa uistili, že Siri bude vždy k dispozícii.

Zrátané podčiarknutie

Siri dokáže vykonávať väčšinu úloh, ktoré zvládne váš iPhone bez potreby praktického ovládania. Tu je zoznam desiatich skvelých príkazov Siri, ktoré môžete začať používať už dnes.

Uskutočniť telefonický hovor

Jednou z najbežnejších úloh vykonávaných s hodinkami Apple Watch je jednoduchý telefonát. S pomocou Siri to môžete uskutočniť na hodinkách Apple Watch. Jediné, čo musíte urobiť, je určiť, ktoré číslo alebo kontakt má Siri vytočiť. Spustite Siri a povedzte Zavolajte [kontakt] domov.

Image
Image

Poslať SMS

Odoslanie textu je jednoduchý príkaz Siri. Začnite aktiváciou Siri, potom povedzte Pošlite [kontaktu] text.

Siri vám umožňuje zobraziť ukážku správy pred jej odoslaním. Ak ho nechcete odoslať, vyberte Neodosielať. V opačnom prípade povedzte Siri, aby odoslala vašu správu.

Image
Image

Máte iba telefónne číslo? Môžete poslať textovú správu na konkrétne čísla. Povedzte Pošlite textovú správu na číslo 1234567.

Získať trasu

Chcete nájsť najbližší Starbucks? Siri vám môže pomôcť s nasmerovaním kamkoľvek chcete. Spustite Siri a povedzte Získať trasu do [location].

Siri vás požiada, aby ste si vybrali zo zoznamu miest, ktoré sú vám najbližšie. Vyberte si jednu zo zoznamu a Siri zobrazí trasu na vašich hodinkách a vašom iPhone.

Image
Image

Ak Siri pozná vašu domácu adresu, povedzte Vezmite ma domov a Siri zadá trasu.

Vytvoriť pripomenutie

Ak potrebujete pridať niečo do zoznamu potravín a nemáte pero, alebo chcete, aby vám Siri pripomenula blížiacu sa návštevu lekára, použite Siri na vytvorenie pripomienky.

Image
Image

Povedzte Siri, čo si želáte pripomenúť v konkrétny dátum a čas. Svoje pripomienky nájdete v aplikácii Pripomienky na hodinkách Apple Watch a na iPhone. Siri vám tiež pošle upozornenie, keď je čas.

Ak chcete nastaviť pripomienku, spustite Siri a povedzte Pripomeňte mi [udalosť alebo položku] o [čas].

Cvičenie

Keď ste pripravení dostať sa do kondície, Siri vám môže pomôcť tým, že začne nové cvičenie na sledovanie vášho pokroku. Povedz Choď na 3-míľovú prechádzku alebo nejakú inú aktivitu.

Image
Image

Uistite sa, že ste Siri presne povedali, čo chcete urobiť. Siri otvorí Cvičenie na sledovanie vašej chôdze alebo cvičenia. Keď skončíte, povedzte Dokončiť cvičenie.

Zapnúť režim v lietadle

Keď nastupujete na let alebo nechcete byť rušení, požiadajte Siri, aby zapla režim v lietadle. Povedzte Zapnite režim v lietadle.

Image
Image

Po zapnutí režimu v lietadle nemôžete Siri používať, kým ju manuálne nevypnete.

Získať odpovede

Ak chcete vedieť, koľko míľ je to do New Yorku, alebo zabudnete, koľko dní je v júni, pomocou Siri získate rýchle odpovede. Opýtajte sa Siri akúkoľvek otázku, napríklad:

  • Koľko je hodín v New Yorku?
  • Koľko šálok je v galóne?
  • Prečo je obloha modrá?
Image
Image

Siri používa informácie nájdené online a na hodinkách Apple Watch na zodpovedanie vašich otázok. Môžete sa teda Siri spýtať aj osobné otázky, napríklad kedy máte najbližšie stretnutie.

Hoďte si mincou

Ak chcete pomôcť urobiť niektoré z najťažších životných rozhodnutí, môžete požiadať Siri, aby si hodila mincou. Povedzte Hoďte mincou a Siri poskytne odpoveď 50-50 hláv alebo chvostov. Nevyžaduje sa žiadna minca!

Ak sa vám výsledok nepáči, požiadajte Siri, aby znova otočila.

Image
Image

Nastaviť budík

Siri vie skvele nastaviť budíky z hodiniek Apple Watch vrátane dňa a času, na ktorý chcete budík nastaviť. Povedz Nastav budík na [dátum] o [čas] a Siri nastaví budík za teba.

Image
Image

Ak chcete budík zrušiť, povedzte Siri, aby ho vypla.

Hľadať obrázky

Je veľa dôvodov, prečo možno budete chcieť nájsť obrázky na cestách. Môžete napríklad vedieť, ako vyzerá vlajka krajiny. Alebo si možno chcete pozrieť fotky z nedávnej udalosti.

V každom prípade povedzte Siri, aby za vás vyhľadala obrázky. Povedzte napríklad Ukáž mi fotky z Met Gala alebo Ukáž mi fotky Talianska.

Image
Image

Chcete hľadať vo svojich fotkách? Povedzte Siri, aby otvorila vaše fotografie alebo konkrétny album.

Odporúča: