Čo je ULED a ako funguje?

Obsah:

Čo je ULED a ako funguje?
Čo je ULED a ako funguje?
Anonim

ULED je skratka, ktorá znamená „ultra light-emitting diodes“a odkazuje na technológiu vytvorenú výrobcom televízorov Hisense.

Podrobnosti sú nejasné

Väčšina tejto skratky sa vzťahuje na LED diódy alebo „svetlo vyžarujúce diódy“, technológiu osvetlenia, ktorú pravdepodobne poznáte. Ide o rovnakú technológiu LED, ktorá sa nachádza v moderných domácich žiarovkách a automobilových svetlometoch.

„Ultra“v ULED je marketingový termín, ktorý vytvorila spoločnosť Hisense na označenie radu interných technológií. Hisense tento termín používa iba na svoje LED televízory strednej a najvyššej úrovne. ULED vám umožní vedieť, že televízor, na ktorý sa pozeráte, patrí medzi najlepšie LCD televízory spoločnosti.

Televízory v rade Hisense ULED zahŕňajú sériu R8, R9, H8 a H9, ktoré sa zvyčajne predávajú od 450 do 1 250 USD.

Image
Image

Pretože Ultra je marketingový výraz vytvorený spoločnosťou Hisense a nie je to všeobecne akceptovaný názov pre konkrétnu technológiu, jeho význam závisí od rozmaru spoločnosti.

Vo všeobecnosti, ULED popisuje funkcie implementované v rôznych LED televízoroch od mnohých výrobcov. Zahŕňa miestne stmievanie podsvietenia, široký farebný gamut, vylepšenú rýchlosť pohybu, vysoký špičkový jas, rozlíšenie 4K a vstavaný obrazový procesor, ktorý prevzorkuje obsah pod 4K na rozlíšenie 4K.

ULED nesľubuje konkrétny minimálny štandard pre tieto funkcie. Nedefinuje ani to, koľko funkcií musí obsahovať model televízora, aby získal označenie ULED.

Marketing spoločnosti ULED, ktorý odkazuje na „20 patentov na obrázky“, vyvoláva dojem, že ULED predstavuje exkluzívnu technológiu alebo vlastnosti. Môže byť pravda, že konkrétne patenty citované spoločnosťou Hisense sú exkluzívne, ale funkcie, ktoré nájdete v televízoroch ULED, sa nachádzajú v televízoroch konkurentov. V skutočnosti sú tieto funkcie spoločné pre LED televízory strednej triedy od všetkých hlavných výrobcov.

Najlepšie je nepremýšľať nad tým, čo znamená ULED v akomkoľvek technickom zmysle. Namiesto toho to berte tak, ako to je: marketingové označenie, ktoré používa spoločnosť Hisense, aby pomohla svojim špičkovým LED televízorom vyniknúť z davu.

ULED vám nehovorí veľa o žiadnej konkrétnej technológii v televízore, ale objasňuje, že televízor je súčasťou vlajkovej lode LCD radu Hisense.

Hisense nie je jedinou spoločnosťou, ktorá používa vágne výrazy

Ak to všetko znie zmätočne, buďte si istí, že áno. Bohužiaľ, toto je súčasťou väčšieho trendu na televíznom trhu. Všetky najlepšie značky používajú vágne marketingové výrazy, ktoré je trochu ťažké určiť.

Samsung má QLED, čo znamená „quantum dot light-emitting diode“. Quantum Dots je špecifická technológia, no nie je exkluzívna len pre Samsung. LG používa marketingový výraz NanoCell na označenie tejto technológie, ktorá sa na monitoroch spoločnosti nazýva aj NanoIPS.

Aby toho nebolo málo, LG predstavilo QNED na veľtrhu CES 2021. QNED znamená „quantum nano-emitting diode“, čo je spôsob, akým LG predáva svoje nové MiniLED televízory. Je diskutabilné, či ide o „nano-emitujúcu diódu“, hoci LED diódy používané v televízoroch LG QNED sú v skutočnosti oveľa menšie ako bežné LED.

Čo ešte vedieť o ULED

ULED je termín, ktorý vytvorila spoločnosť Hisense na označenie radu technológií v niektorých jej LED televízoroch.

Tento výraz sa netýka žiadnej konkrétnej funkcie konkrétneho televízora Hisense, takže televízory ULED fungujú odlišne v závislosti od funkcií, ktoré obsahujú.

Označenie ULED sa však nachádza iba na najdrahších LED televízoroch spoločnosti. Oddeľuje modely ULED spoločnosti od jej lacných LED televízorov.

Odporúča: