Ako zapnúť podsvietenie klávesnice (Windows alebo Mac)

Obsah:

Ako zapnúť podsvietenie klávesnice (Windows alebo Mac)
Ako zapnúť podsvietenie klávesnice (Windows alebo Mac)
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Skúste F5, F9 alebo F11 a zapnite svetlo klávesnice na svojom Prenosný počítač so systémom Windows.
  • Na Macu stlačte kláves Zvýšiť jas (vyzerá to ako malé vychádzajúce slnko).
  • Väčšina moderných notebookov má podsvietené klávesnice, ale niektoré lacné modely túto funkciu nemajú.

Tento článok vysvetľuje, ako zapnúť osvetlenie klávesnice na počítačoch s touto funkciou, vrátane počítačov so systémom Windows a macOS.

Ako rozsvietim klávesnicu?

Ak to váš laptop alebo klávesnica podporuje, zapnutie podsvietenia klávesnice je zvyčajne len otázkou nájdenia správneho tlačidla. V niektorých prípadoch môžete zistiť, že podsvietenie klávesnice je vypnuté v nastaveniach operačného systému alebo v aplikácii od výrobcu počítača. Tlačidlo alebo tlačidlá, ktoré zvyčajne ovládajú osvetlenie klávesnice, nemusia v tomto scenári fungovať. Ak áno, budete musieť povoliť podsvietenie klávesnice v nastaveniach operačného systému alebo v aplikácii od výrobcu počítača.

Nie všetky klávesnice sa rozsvietia. Niektorí výrobcovia ho neponúkajú na svojich notebookoch nižšej kategórie alebo ho zahŕňajú iba ako doplnkovú možnosť. Ak sa vám nedarí rozsvietiť klávesnicu, overte si u výrobcu, či má podsvietenú klávesnicu.

Ako zapnúť podsvietenie klávesnice na počítačoch so systémom Windows

Počítače so systémom Windows priraďujú jeden z funkčných klávesov na ovládanie podsvietenia klávesnice, no nie je to rovnaký kláves pre každý počítač. Každý výrobca nastavuje kľúč nezávisle od ostatných. Preto sa musíte pozrieť na funkčné klávesy, experimentovať s funkčnými klávesmi alebo kontaktovať výrobcu, aby ste určili, ktorý kláves máte stlačiť.

Presný spôsob fungovania podsvietenia klávesnice sa tiež líši od jedného výrobcu k druhému. Niektorí výrobcovia umožňujú iba zapnutie alebo vypnutie svetla, niektorí poskytujú niekoľko úrovní jasu a iní majú viacero stupňov jasu.

Najbežnejšie klávesy ovládajúce osvetlenie klávesnice na počítačoch so systémom Windows sú F5, F9 a F11.

Tu je návod, ako zapnúť osvetlenie klávesnice na počítačoch so systémom Windows pomocou klávesnice:

  1. Vyhľadajte tlačidlo, ktoré ovláda osvetlenie klávesnice.

    Image
    Image

    Tlačidlo môže mať F-číslo alebo môže obsahovať ikonu, ktorá vyzerá ako tri políčka so svetelnými lúčmi siahajúcimi z ľavej strany.

  2. Stlačte tlačidlo, t.j. F5, F9 alebo F11.

    Image
    Image
  3. Ak nie ste spokojní s jasom, stlačte tlačidlo znova.

    Image
    Image

Čo ak sa podsvietenie klávesnice Windows nerozsvieti?

Ak stlačenie správneho klávesu na klávesnici nezapne alebo nenastaví podsvietenie klávesnice, budete to musieť zmeniť v nastaveniach Windows Mobility alebo v aplikácii od výrobcu. Toto nastavenie nie je vždy dostupné v nastaveniach Mobility systému Windows, pretože ide o ovládací prvok možností, ktorý tam umiestnili výrobcovia počítačov. Ak túto možnosť nevidíte v nastaveniach Windows Mobility, kontaktujte svojho výrobcu a požiadajte ho o ďalšie informácie o jeho vlastnej aplikácii.

Tu je návod, ako zapnúť alebo upraviť osvetlenie klávesnice Windows pomocou nastavení mobility:

  1. Stlačte kláves Windows + X a kliknite na Centrum mobility.

    Image
    Image
  2. Nájdite nastavenie Jas klávesnice.

    Image
    Image

    Ak nie je k dispozícii nastavenie Jas klávesnice alebo neexistuje žiadna sekcia špecifická pre výrobcu, táto možnosť nie je na vašom počítači dostupná. Pre viac informácií kontaktujte výrobcu.

  3. Kliknite na posúvač a presuňte ho na right.

    Image
    Image

Ako zapnúť podsvietenie klávesnice na Macu

Dve tlačidlá ovládajú osvetlenie klávesnice na počítačoch Mac a MacBook. Jedno tlačidlo zníži jas a druhé ho zvýši. Ak je osvetlenie klávesnice vypnuté, stlačením klávesu Zvýšiť jas ho zapnete. Tlačidlo Znížiť jas je na klávese F5 a tlačidlo Zvýšiť jas je na klávese F6 na väčšine počítačov Mac. Výnimkou je prípad, keď je namiesto funkčných klávesov Mac prítomný dotykový panel; v takom prípade Touch Bar ovláda osvetlenie klávesnice.

Ak máte Touch Bar, klepnite na Zobraziť všetko a potom klepnite na ikonu <, čím zobrazíte tlačidlo Zvýšiť jas.

Tu je návod, ako zapnúť podsvietenie klávesnice na Macu:

  1. Vyhľadajte tlačidlo Zvýšiť jas.

    Image
    Image

    Vyzerá ako ikona vychádzajúceho slnka s dlhými svetelnými lúčmi a je umiestnená na klávese F6 alebo na dotykovom paneli.

  2. Stlačte tlačidlo Zvýšiť jas.

    Image
    Image
  3. Ak to nie je dostatočne jasné, stlačte tlačidlo Zvýšiť jas toľko, koľko je potrebné, aby ste dosiahli požadovanú úroveň jasu.

    Image
    Image

Čo ak sa podsvietenie klávesnice Mac nezapne?

Zatiaľ čo počítače Mac sú navrhnuté tak, aby vám umožnili ovládať osvetlenie klávesnice pomocou kláves Zvýšiť jas a Znížiť jas na klávesnici, môže byť vypnuté v systémových nastaveniach. Ak sa vám nedarí zapnúť osvetlenie klávesnice, budete musieť skontrolovať nastavenia systému.

Tu je návod, ako povoliť podsvietenie klávesnice v systéme macOS:

  1. Kliknite na ikonu Apple a vyberte Predvoľby systému.

    Image
    Image
  2. Kliknite na Klávesnica.

    Image
    Image
  3. Začiarknite políčko Upraviť osvetlenie klávesnice pri slabom osvetlení.

    Image
    Image
  4. Začiarknite políčko Po x sekundách vypnite podsvietenie klávesnice, ak chcete, aby sa svetlo vyplo, keď nepíšete.

    Image
    Image
  5. Ak sa kontrolka klávesnice stále nerozsvieti, uistite sa, že Používajte klávesy F1, F2 atď. ako štandardnú funkciu nie je začiarknuté.

    Image
    Image

    Ak je toto políčko začiarknuté, musíte stlačiť FN + Zvýšiť jas namiesto jednoduchého zvýšenia jasu na nastavenie osvetlenia klávesnice.

FAQ

    Ako zapnem podsvietenie klávesnice na svojom notebooku Lenovo?

    Stlačením Fn+ Medzerník zapnete podsvietenie na najnižšie nastavenie. Pokračujte stláčaním Fn+ medzerník, aby ste mohli prechádzať nastaveniami jasu. Podsvietenie klávesnice môžete ovládať aj pomocou softvéru Lenovo Vantage.

    Ako zapnem osvetlenie klávesnice na mojom notebooku Dell?

    Stlačením Fn+ F10 zapnete podsvietenie na najtmavšie nastavenia. Opakovaným stláčaním Fn+ F10 nastavte jas na 50 percent, 75 percent, 100 percent a späť na 0 percent.

    Aký kláves mám stlačiť, aby som zapol svetlo klávesnice na svojom notebooku HP?

    To, ako zapnete podsvietenie notebooku HP, závisí od vášho modelu. Ak má klávesnica podsvietený kláves, bude v hornom rade a bude mať symbol podsvietenia.

    Ako rozjasním obrazovku na svojom notebooku?

    Na úpravu jasu obrazovky prenosného počítača použite klávesy jasu obrazovky na klávesnici. Prípadne prejdite do Centra akcií systému Windows na paneli úloh a posuňte posúvač Jas. Môžete tiež prejsť na Nastavenia > System > Displej > Jas a farba

Odporúča: