Proces doručovania aktualizácií od spoločnosti Microsoft by mohol vyžadovať vyladenie

Obsah:

Proces doručovania aktualizácií od spoločnosti Microsoft by mohol vyžadovať vyladenie
Proces doručovania aktualizácií od spoločnosti Microsoft by mohol vyžadovať vyladenie
Anonim

Kľúčové poznatky

  • Nedávna aktualizácia systému Windows 11 spôsobila niektorým ľuďom problémy aj napriek pár týždňovému testovaniu.
  • Problém spôsobil, že spoločnosť Microsoft požiadala používateľov o odinštalovanie aktualizácie.
  • Odborníci rozumejú ťažkej situácii spoločnosti Microsoft, ale navrhujú jej zintenzívniť, aby ubezpečili ľudí, že nepodliehajú netestovanému kódu.

Image
Image

Aktualizácia má veci zlepšiť, však?

Zdá sa, že Microsoft túto poznámku prehliadol, pretože nedávna aktualizácia niektorých ľudí znepokojila a spôsobila najrôznejšie problémy, ako napríklad pády aplikácií. Riešenie od Microsoftu? Požiadal dotknutých ľudí, aby aktualizáciu odinštalovali, a potom problematickú aktualizáciu úplne zneplatnili poskytnutím opravy. Ako keby inštalácia aktualizácie už nebola dosť rušivá, ľudia teraz museli znova vyjsť z cesty, aby aktualizáciu vrátili späť. Nemal by Microsoft urobiť lepšiu prácu pri testovaní svojho softvéru predtým, ako ho ponúkne ľuďom?

"Microsoft sa snaží, ako môže, pokiaľ ide o aktualizácie a kvalitu, ale obsluhujú ho ľudia a tí sa niekedy pri aktualizácii pomýlia," povedal Eran Livne, riaditeľ Product Management Endpoint Remediation v Qualys, Lifewire e-mailom. „Snažia sa zo všetkých síl nájsť a opraviť problémy pred vydaním, ale nie je to dokonalé.“

Going for Broke

Aktualizácia KB5012643, ktorá bola vydaná 25. apríla 2022, bola voliteľná kumulatívna aktualizácia pre WIndows 11 21H2 s množstvom malých zmien. Niektorým používateľom však aktualizácia zlyhala v aplikáciách, ktoré používali určité súčasti. NET 3.5, kľúčový komponent mnohých aplikácií pre Windows.

Podľa Dalea Dawsona, produktového riaditeľa spoločnosti Syncro, problém vznikol jednoducho preto, že ľudia používajú Windows na najrôznejších konfiguráciách a Microsoft ich nemôže všetky otestovať. V e-mailovej výmene s Lifewire Dawson uviedol, že Microsoft 14. apríla 2022 vydal Windows 11 Build 22000.651 (s aktualizáciou KB5012643) v Release Preview Channel pre používateľov Windows Inside s cieľom otestovať aktualizáciu pred jej uvoľnením pre všetkých používateľov a o pár týždňov neskôr.

"Testovanie môže byť zložité za najkontrolovanejších okolností, dokonca aj keď veľké komunity podporujú toto úsilie," vysvetlil Dawson.

Kevin Breen, riaditeľ výskumu kybernetických hrozieb v Immersive Labs, vysvetlil problém podrobnejšie. Breen e-mailom pre Lifewire povedal, že moderné operačné systémy sú neuveriteľne zložité a všetky rôzne nastavenia, softvér a hardvér znemožňujú Microsoftu testovať každú možnú permutáciu."Takáto vysoká úroveň rozptylu je to, čo v konečnom dôsledku vedie k situáciám, keď záplaty a aktualizácie spôsobujú problémy," povedal Breen.

Aby sme to ešte viac posunuli domov, Mitja Kolsek, spoluzakladateľ projektu 0patch, povedal Lifewire, že Microsoft má oveľa ťažší problém ako napríklad Apple, pokiaľ ide o testovanie aktualizácií. Na rozdiel od Windowsu, macOS beží len na niekoľkých „štandardizovaných“Macoch.

Netrápte používateľov

Namiesto toho, aby vyčítal nedostatok testovania, Kolsek veril, že skutočný problém je v samotnom procese aktualizácie, ktorý je podľa neho zastaraný a nevhodný pre dnešný svet rýchleho využívania zraniteľností, najmä pre bezpečnostné aktualizácie.

"Microsoft preukázal, že zníženie testovacieho úsilia vedie k zvýšeným funkčným problémom a zrušeným aktualizáciám, čo by nebol až taký problém, ak by pri aplikovaní aj zrušení aktualizácií nebolo potrebné reštartovať počítač," povedal Kolsek.„To, kde načrtnú hranicu „prijateľnej úrovne problémov, ktoré pravidelne spôsobujeme našim používateľom“, je potom vecou ich obchodnej stratégie.“

Image
Image

Livne súhlasila a povedala, že teraz je dôležité zvládnuť proces vrátenia chybnej aktualizácie. Urobiť tento proces jednoduchým a zrozumiteľným je podľa neho prvoradé, aby ním ľudia prešli. Ak o tom ľudia nie sú presvedčení, Microsoft by musel zhromaždiť ďalšie zdroje na doplnenie svojho testovacieho procesu, aby pokryl viac potenciálnych prípadov použitia a kombinácií.

Okrem toho si Livne myslí, že spoločnosť Microsoft by mala tiež využiť príležitosť na poskytnutie ďalších technických podrobností pre ľudí, ktorí chcú pochopiť špecifiká chybnej aktualizácie, a uviesť zoznam krokov, ktoré spoločnosť podnikne, aby sa niečo také nestalo. opäť v budúcnosti.

„Používatelia budú chápať, pokiaľ uvidia, že ich čas je [cenný],“vyjadrila sa Livne. „Ak si myslia, že sa s nimi zaobchádza ako s pokusnými králikmi, je menej pravdepodobné, že v budúcnosti budú okamžite vykonávať aktualizácie.“

Odporúča: